Slik får du mest mulig ut av ANSA karrierekafé
ANSA karrierekafé er et populært, lavterskel og uformelt arrangement. Møt spennende arbeidsgivere og aktører, snakk med andre medlemmer og utforsk mulighetene! Her får du tips til hvordan du får mest mulig ut av arrangementet.
1. Ha det gøy!
Karrierekafeen er bygget opp rundt at vi skal ha det hyggelig sammen. Vårt mål er å gi deg lav terskel for å prate med arbeidsgiverne, andre medlemmer og oss i ANSA sentralt.
Slapp av og ha det gøy, så får du mer ut av programmet. Ta deg litt varm drikke, det kan hjelpe litt på selvtilliten!
2. Bli med på hele karrierekafeen
Det sier seg kanskje selv, men noe av det beste du kan gjøre for å få mest mulig ut av karrierekafeen, er å være med på hele arrangementet.
CV- og søknadsveiledning
Vi tilbyr CV- og søknadsveiledning på karrierekafeen. Dette er helt valgfritt, og du melder deg på dette ved ankomst. Det er lurt å være tidlig ute på grunn av et begrenset antall plasser!
Husk å ta med deg CV og eventuelle søknadsbrev og stillingsutlysninger, slik at vi kan gi deg relevant veiledning.
3. Forbered spørsmål til aktørene
Det mange spennende aktører til karrierekafeen. Det kan være lurt å forberede spørsmål til alle disse, også til dem som ved første øyekast ikke virker så relevante for din utdanning eller interessefelt.
Hver bedrift har ansatte fra mange forskjellige fagfelt i mange ulike roller, så det det er fint å få kartlagt mulighetene selv om din karrierevei ser litt annerledes ut så langt.
4. Skriv notater
Hvis du hører noe du synes er interessant eller som du ikke skjønner, er det greit å skrive det ned. Du får mange inntrykk på et arrangement som karrierekafeen, og det er fort gjort å gå i surr med hvem som har sagt hva, eller glemme hva du skulle spørre om.
5. Snakk med mange
Ikke vær redd for å by på deg selv og snakke med dem du møter. Henvend deg til både arbeidsgiverne og andre medlemmer. ANSA sentralt vil også være der, og vi synes alltid det er gøy å slå av en prat om studier, utlandet og veien din videre!
Lurer du på hvordan du skal starte en samtale?
Det beste du kan gjøre er å stille spørsmål og virkelig lytte. Du vet aldri hvem som har gjort hva eller hvem som kjenner hvem. Gå inn i samtalen med en holdning om at alle er interessante, du må bare finne ut hvordan.
Hvem er de og hva har de studert? Hvor i utlandet har de vært? Hvordan har de kommet seg dit de er nå, og hvor ønsker de seg videre? Hva gjør de på fritiden?
Husk – du er blant ANSA-entusiaster, så du har i hvert fall det til felles med alle!
Les også
Bli med på karrieredag!
På ANSA karrieredag møter du spennende arbeidsgivere og får lære mer om dine muligheter i det norske arbeidslivet. Bli med og få nyttig påfyll om arbeidsmarkedet og teknikker som hjelper deg som jobbsøker!