Lavterskeltilbud med individuell terapi hos en norsk-språklig, profesjonell online psykolog. Dette passer for alle- enten du har store eller små utfordringer i hverdagen! Du trenger ingen henvisning fra lege. 

Psykologhjelp- uten noe ventetid!

Når du registrerer deg, mottar du automatisk 4 timer som kan benyttes når det passer deg best. Alt du må gjøre er å bestille en time på nett og få tilsendt en sikker lenke fra psykologen. Psykologsamtalen foregår deretter som en privat videosamtale mellom deg og psykologen til en avtalt tid. Husk at du trenger ikke benytte deg av alle de tildelte 4 timene hvis du ikke har behov. Du kan også få flere timer dersom du føler at du har behov for det.

Dette må du gjøre:

  1. Send en kort epost til sosialveileder@ansa.no hvor du skriver at du ønsker å prøve vårt online psykologtilbud. Du trenger ikke å fortelle noe om hvorfor du ønsker psykolog eller hvor mange timer du trenger. Inkluder gjerne ditt ANSA medlemsnummer.
  2. Du vil få en mail med en link hvor du må registrere din egen profil og deretter velge en drop-in time eller behandlingstime. En drop-in time er for deg som trenger hjelp raskest mulig. Du blir oppringt av en neste ledige psykolog. Bestiller du en behandlingstime, velger du det tidspunktet og den psykologen som passer for deg.
  3. Vi godkjenner din forespørsel og du får 4 psykologtimer tilknyttet din brukerkonto. 
  4. Videre behandlingstimer bestilles deretter direkte fra din brukerprofil på psykologtjenestens hjemmeside. 
  5.  

Hvis dette høres ut som noe du ønsker å prøve ut, send en epost til sosialveileder@ansa.no

Ønsker du å snakke med noen om utfordringer relatert til studier eller studiested?  Eller er du usikker på hvilke behov du har, og om du trenger å snakke med en psykolog? Ta gjerne kontakt med vår sosialveileder for en veiledningssamtale for å kartlegge dine behov.                                     

Les mer om vår sosialveiledningstjeneste her

 Bestill en time med sosialveileder her

Hvem passer online psykologtjenester for?

Alle kan oppleve vanskelige perioder i livet, og studietiden er ikke noe unntak. Har du forsøkt å snakke med venner, familie eller andre, men føler at du trenger mer profesjonell hjelp? Hvis du sliter med følelsesmessige problemer som går utover livskvaliteten din, så kan det være nyttig å snakke med en profesjonell psykolog. Ikke vær redd for å be om hjelp hvis du er i en vanskelig livssituasjon.

Forsking viser at videobaserte psykologtjenester er spesielt godt egnet til behandling av lettere til moderate psykiske plager, slik som for eksempel stress, depresjon, søvnvansker, og ulike typer angst. Men vi kan også hjelpe med andre typer utfordringer. Kvaliteten på tjenesten er sikret gjennom dyktige, autoriserte psykologer som benytter evidensbaserte metoder i behandlingen.

Noen typiske utfordringer

Angst

Angstlidelser er de meste utbredte psykiske lidelsene i den vestlige verden. Det finnes mange former for angst, og den kan ramme uventet og plutselig. Det kan f.eks. være en frykt for å bli rammet av alvorlig sykdom eller en angst for å være sammen med andre mennesker. Noen kan også ha angst for nesten alt. Hos oss kan du få hjelp til å håndtere angsten.

Ensomhet

Ifølge Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) 2018 så er nesten hver tredje utenlandsstudent ensom i løpet av studietiden. Mange har forventninger om at studietiden skal være en tid med mye sosialt og nye vennskap, og ensomheten kan derfor føles ekstra vanskelig.

Stress

Alle har en viss grad av stress i hverdagen, men vi skiller mellom positivt og negativt stress Noen ganger kan det negative stresset ta overhånd slik at det kan bli vanskelig å konsentrere seg om studiene eller å sove. Vi kan hjelpe deg å finne teknikker for å både redusere og håndtere stresset bedre.

Spiseforstyrrelser

Mange studenter opplever at mat kontrollerer hverdagen alt for mye, og trenger hjelp for å komme seg ut av et negativt mønster.

Depresjon

Depresjon i ferd med å bli den ledende årsak til sykdom i den vestlige del av verden – hver femte person vil bli rammet av depresjon i løpet av livet. Symptomene på depresjon kan være tristhet, mindre energi eller mindre lyst til å gjøre ting som vanligvis gjør deg glad. Dette kan det være vanskelig å komme ut av på egenhånd, og her kan våre psykologer hjelpe med å bryte ut av negative tankemønstre ved hjelp av forskjellige psykologiske metoder.

Våre forebyggende kurs

Vi avholder også webinarer innenfor aktuelle temaer. Et webinar (online kurs) er i denne sammenheng et videoforedrag med profesjonelle psykologer hvor du som deltaker er anonym, men har muligheten til å stille spørsmål i en chat underveis. Psykologen har en praktisk tilnærming til temaet, og målet er at du som deltar skal sitte igjen med nyttige tips og verktøy for å bedre kunne håndtere utfordringene det fokuseres på.

Webinarer Vår 2022

Unngå vinterdepresjon!

Mars

Mindfulness og søvn  

Langdistanseforhold og studier

April

Innføring i prosessledelse og selvledelse

Gi litt mer f***-kurs!

Mai

Unngå eksamensstress!

Mindfulness som stressmestring

 

 

 

Har du noen forslag til temaer du ønsker webinarer om? Send oss en mail! 

Foto: Shutterstock/ Billion Photos