ANSA har samarbeidet med fem unge poeter som har skrevet dikt basert på ekte historier fra medlemmer. Historiene og diktene formidler små og store utfordringer med å være norsk utenlandsstudent, og målet er at flere skal søke hjelp til å få det bedre.

– Det å være utenlandsstudent er spennende, lærerikt og positivt for de aller fleste. Likevel kan det dukke opp utfordringer og vonde følelser. Vi ønsker å vise at dette er helt normalt, og at det finnes hjelp til å få det bedre, forteller ANSAs sosialveileder, Runill Nystad.

ANSA har lansert en stor digital kampanje på Instagram og Facebook for å synliggjøre at gratis psykolog og sosialveiledning er en del av tilbudet til alle medlemmer. Målet er at alle medlemmene våre skal vite at selv den minste ting er greit å føle på, og at det hjelper å snakke med noen om vanskelige ting. 

@skrivelisa.png

@ingentingusagt.png

Hvorfor poesi?

Poesi som litterær sjanger er en svært kraftfull måte å formidle følelser på. Med bare noen få ord og linjer skriver poeten om store temaer og følelser som det kan være vanskelig for mange å sette ord på. På den måten hjelper poetene oss med å bli kjent med våre egne følelser, og til å finne en måte å snakke om dem på. 

Vi er så heldige å ha fått fem dyktige poeter med på kampanjen, hvorav fire av dem er Instagram-poeter.

Victoria Dalsberget.png

Victoria Dalsberget er en av poetene. Hun driver Instagram-kontoen @enkel_poesi.

(Foto: Eigil Korsager)

Hva forteller studentene om? 

– Vi fikk inn mange bidrag til kampanjen. Mange historier handlet om ensomhet og utenforskap, og flere studenter skrev om et utenlandsopphold som ble annerledes enn de hadde sett for seg. De beskrev kultursjokk og språkproblemer. Disse følelsene og opplevelsene er man kanskje ikke så forberedt på, men når man bor langt hjemmefra kan man være mer sårbar for dem, forteller Runill.

Simen K. Nielsen.png

@ingentingusagt.png

Hvor kan jeg få hjelp?

Du kan bestille psykologtime ved å sende en e-post med medlemsnummer til sosialveileder@ansa.no. Du trenger ikke skrive noe om hvorfor du vil ha time.

For å bestille sosialveiledning kan du finne ledig tid på https://ansaveiledning.makeplans.no/.