Vi i Students Help Students ser hvor stor forskjell frivillig arbeid og økonomisk støtte har å si for barnehjemmet vi har støttet. Vi har derfor bestemt oss for å støtte et nytt byggeprosjekt i byen Ermihalyfalva i Romania.

For et par uker siden møttes vi i SHS for å snakke om fremtiden til prosjektet. Vi diskuterte våre ambisjoner og mål for fremtiden, hvilke nye prosjekter vi ønsker å satse på, samt hvordan vi skal klare å samle inn penger til det hele.

Etter turen vår til Romania i september satt vi igjen med mange nye inntrykk og gode idéer. Det muligens viktigste inntrykket vi tok med oss tilbake var hvor viktig det er med fungerende barnehjem, da behovet for dette i Romania er svært stort. Det var ikke vanskelig å se hvor godt barnehjemsbarna ble tatt vare på, sammenliknet med de som bodde blant søppel og sykdom i slumområdene.

 

Vi i SHS ønsker å fortsette med å støtte disse hjemmene, og etter mye drøfting har vi bestemt oss for å støtte et byggeprosjekt i den fattigste av byene vi besøkte – Ermihalyfalva. Her ble vi møtt av en veldig hyggelig dame, Ildikó Andras, som for tiden jobber som frivillig på en liten skole i denne byen. Hennes entusiasme og ønske om å hjelpe barn som kommer fra dårlige kår var til en enorm inspirasjon for alle oss i SHS.

 

Skolen er for tiden kun 14 kvadratmeter og svært dårlig isolert. En ny bygning med gode muligheter til å lage mat, undervise i og sosialisere med barna hadde hatt stor påvirkning på livskvaliteten til barna her. Dette day care-senteret vil også inneholde et bad med toalett og dusj noe som i utgangspunktet er fremmed for barna i Ermihalyfalva. Barna på denne skolen kommer fra ekstremt fattige familier, preget av vold og alkoholisme.

 

Derfor ønsker vi, sammen med Father Csaba, å samle inn nok penger til å sørge for at barna på denne skolen får et varmt måltid og hjelp til lekser hver dag. Når day care-senteret er ferdig er vår langtidsplan å bygge et barnehjem på denne tomten. Vi i SHS, Father Csaba og Ildikó Andras er nå veldig motiverte til å få dette prosjektet til å lykkes, og vi gleder oss til å se hvordan det utvikler seg i tiden som kommer!