Helgen 2-4 desember, fikk vi i ANSA SHS storslått besøk fra Romania. Lederen ved dagsentret vi støtter, Ildikó Andràs, tok med seg åtte av barna og kom til Budapest. Det var en spesiell og minnerik helg for oss alle!

Vi tok med oss barna på deres første tur på skøyter, til dyreparken og McDonald’s. Det var gøy å se hvor mye de koste seg på skøyter! Til tross for mange knall og fall hadde de brede smil klistret på ansiktet hele tiden, og vi i SHS fikk de beste og lengste klemmene av alle mann etterpå. McDonald’s var barnas forslag, og det ble også en hit. Det var rørende å se hvor takknemlige de ble for Happy Meal med leke i, noe mange barn ville tatt for gitt.

På første søndag i advent var det førjulsgudstjeneste med Hilde Sirnes, sjømannspresten for studenter Øst-Europa. Der delte vi alle en nydelig stund sammen med fin musikk, blant annet to sanger fremført av barna. Etter gudstjenesten gikk vi alle videre til Becketts for Julegrøt. Under julegrøten hadde vi loddsalg til inntekt for ANSA SHS hvor vi solgte hele 428 lodd! Vi samlet inn over 7000 NOK til sammen med kollekten fra kirken. Mange kom også med julegaver og klær som vi skal bli levert til barna nærmere jul. Tusen takk alle sammen! Vi sender vinterpakker til de fattigste familiene den 18. desember som inneholder klær dere har donert bort, tepper, dyner, ved, mat og rengjøringsprodukter.

Disse barna kommer fra familier preget av alkoholisme og stor arbeidsledighet. Situasjonene i familiene går igjen; mange søsken grunnet mangel av prevensjonskunnskaper og tilgjengelighet, stor arbeidsledighet (maks én av foreldrene er i arbeid), alkoholiserte og voldelige foreldre, ingen elektrisitet og mange har ikke innlagt vann. Foreldre mangler forståelse for skolegang og utdannelse. Dette er en «ond sirkel» som vi ser går igjen i generasjoner og det er akkurat dette Ildikó prøver å gjøre noe med.

ANSA SHS har jobbet hardt i år for å prøve å gjøre barnas hverdag lettere og gi de fremtidshåp. Det beste vi kan gjøre er å hjelpe Ildiko med å oppfylle drømmen sin ved å bygge en skole som vil fungere som hun så fint kaller det "a second home" for barna. Her vil barna ha et varmt sted å være med elektrisitet, dusj, vaskemaskin, kjøkken og et sted til å gjøre skolearbeid.

Har du fortsatt ikke fått på plass julegavene enda har vi i ANSA SHS julegavetips til deg! I år er det nemlig mulig å kjøpe julegaver fra SHS. Pengene går til familier og barn som trenger det i slummen i Romania. Høres ikke det bedre ut enn å gi stefar enda en nesehårstrimmer?

Hvordan gjør du det?
Vipps penger til Ansa SHS (71114) og send oss screenshot med hva du ønsker å kjøpe og mailen din, så sender vi deg et fint kort på mail som du lett kan printe ut og legge under treet.

Dette kan du gi bort:
50kr: 2 mnd forbruk av hygieneartikler
100kr: 5 varme tepper
200kr: skrivebøker og blyanter til et barn for et semester
300kr: et varmt teppe og en dags vedforbruk

Takk for all støtte i år, vi i ANSA SHS ønsker dere alle en gledelig jul og et godt nytt år!