Å reise ut og forlate familie, venner og trygge forhold i Norge kan for noen bli en tøff erfaring. Om du har tunge tanker trenger du ikke gå med dette alene.

Her finner du en oversikt over tjenester du kan benytte deg av om du har det vanskelig i hverdagen.

Sosialveileder i ANSA

Vi har en sosialveileder i Oslo som er tilgjengelig for deg i ukedagene, enten du bare trenger å snakke med noen eller du har konkrete spørsmål om helsemessige eller studierelaterte utfordringer. Det er lav terskel for å ta kontakt, og sosialveileder har taushetsplikt. Les mer om tjenesten og kontakt oss her.

Vår psykologtjeneste 

ANSA samarbeider med en digital psykologtjeneste for å gi våre medlemmer tilbud om individuell samtaleterapi. Tjenesten er for deg som trenger hjelp til å håndtere hverdagslige utfordringer og lettere psykiske vansker. Du får fire timer helt kostnadsfritt, og kan bestille når det passer deg - uten noen ventetid eller henvendelse. Les mer om tjenesten og hvordan du bestiller her.

Sjømannskirken

Ønsker du å møte noen lokalt der du er? ANSA har et tett, livssynsnøytralt samarbeid med fem studentprester i Sjømannskirken, som alle har lang erfaring med både beredskapsarbeid og konfidensielle samtaler. Studentprestene fungerer som nøytrale omsorgspersoner og samtalepartnere for studenter i utlandet. De kan som oftest besøke deg på studiestedet dersom du har behov for det.  

Norske studentprester i utlandet (tilgjengelig 24/7):

  • Sverre Tofte (Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Sveits, Italia og Spania) Tlf: +47 91 84 98 02
  • Hilde Sirnes (Polen, Tsjekkia, Slovakia, Østerrike, Latvia,Romania, Kroatia og Ungarn) Tlf: +47 97 60 25 31  
  • Håvard Osland (Australia og New Zealand) Tlf: +61 42 13 56 501
  • Ingrid Ims (Storbritannia og Irland) Tlf: +44 79 5194 5280    
  • Odd Inge Tangen (USA, Canada og Mexico) Tlf: +16 46 24 82 366                           

Andre å snakke med 

Under finner du tjenester som står klare til å hjelpe deg om du trenger det, og som kan nås fra utlandet. Du er helt anonym og de har taushetsplikt.

Kirkens SOS er Norges største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett. De kan kontaktes via telefon, sms eller chat, og har alltid åpent.

Mental Helse har tjenesten Hjelpetelefonen. Dette er en døgnåpen tjeneste hvor du kan ringe inn for å snakke med noen om dine utfordringer. De har også chatte-tjenesten Si det med ord om du heller ønsker å skrive om det som er vanskelig.

LPP (Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse) har en rådgivningstelefon til deg som er pårørende til noen med psykisk helsesvikt og/eller rusproblemer. 

Rusinfo har både chat- og telefontjeneste til deg som har spørsmål rundt rusmidler/alkohol, eller er bekymret for egen eller andres bruk. 

ROS (Rådgivning om spiseforstyrrelser) har telefon og chat for deg som er selv berørt, eller pårørende til, noen med spiseforstyrelser. 

Reform har tjenesten Mannstelefonen, og retter seg spesielt mot menn og utfordringer knyttet til psykisk helse, samlivsproblemer, sex og mer.