ANSA Tyskland Øst er ANSAs lokallag for Brandenburg, Berlin, Sachsen-Anhalt, Sachsen og Thüringen. Har du spørsmål? Vi stiller med informasjon og hjelp til alle!

Lokallagsstyre 2022/2023

Lokallagsleder:

Ola Karlstad

Nestleder:

Elisa Pedersen

Økonomiansvarlig:

Maud Francesca Alfstad Bjørgum

Informasjons- og Webansvarlig:

Hanna Emilia Reiering

Styremedlemmer:

Ada Kristine Monstad

Sofie Vollset

Simon Sand

 

For å følge med på hva vi driver med kan du sjekke ut siden vår på Facebook. Her legger vi jevnlig ut nye arrangementer.

Berlin

Berlin er Tysklands hovedstad, og den nest største byen i EU. Den blir ofte kalt Europas New York, her finner du alt du leter etter og byen sover aldri. I Berlin finnes det utrolig mange universiteter og høyskoler, både private som blir støttet av Lånekassen, og offentlige som er gratis for norske studenter.

De største universitetene, der det også finnes flest nordmenn er Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität zu Berlin og Technische Universität Berlin. Alle disse er høyt ranket, og tilbyr alle mulige studieretninger.

Håndbok for deg som er ny i Berlin finner her.

Ønsker du å lære mer om hva man kan gjøre i de forskjellige bydelene i Berlin kan du ta en titt på bydelsguiden vår her.

Tyskland øst er ikke bare Berlin, det finnes mange andre fine byer å studere i. Leipzig og Dresden er også byer nordmenn studerer i, mindre og roligere enn Berlin, men likevel bare en kort kjøretur unna den spennende hovedstaden.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om å bo og studere i Berlin! Det enkleste er å sende oss en melding på Facebook, eller å kontakte én av styremedlemmene individuelt. Du kan også sende mail til tyskland.ost[a]ansa.no