ANSA New England representerer Massachusetts, Connecticut, Maine, New Hampshire, Rhode Island og Vermont. De fleste av ANSA New Englands medlemmer studerer i Boston/Cambridge området, enten som heltidsstudenter eller utvekslingsstudenter.

Kontakt oss på NewEngland@ansa.no 

 

Lokallagstyret

Lokallagsleder: Aurora Jarmot 

Nestleder: Pernille Undrum Fathi

Økonomiansvarlig: Maud Sørlie 

Sosiale medier/arrangementansvarlig: Emma Lunde 

 

Boston/Cambridge som studentby

Boston er en storby med europeisk preg – perfekt for deg som vil se og oppleve mye under studietiden i USA. Med over 250 000 studenter er byen flott tilrettelagt for en erfaringsrik og spennende studenthverdag.  Med utallige spennende museer, fantastisk restaurantutvalg og bra shopping og uteliv har Boston alt en urban student trenger. Det er heller ikke lang kjøreturen til vakre naturområder slik som Cape Cod og Nantucket  om sommeren og flotte skimuligheter i Vermont om vinteren.  Med topplag i amerikansk football, basketball, hockey og baseball er det alltid mulighet til å dra på kamp med venner eller møtes på er sportsbar for å heie favorittlaget frem. Boston er også en veldig internasjonal by med studenter fra alle verdens kanter og byr på masse muligheter til å bli kjent med nye kulturer!  

ANSA New England har forskjellige events gjennom året slik som kickoff piknik, bowling, museumsturer, skøytekveld, tacokveld og julebord. 

Bolig og leiepriser

I Boston et det generelt  områdene rundt Fenway/Kenmore, Back Bay, Beacon Hill, South End og South Cambridge i tillegg til Cambridge rundt Harvard University der de fleste studentene bor når de ikke bor på campus. Disse områdene er alle sentrale, (trygge) og hyggelige. Det er også rundt disse områdene mange av universitetene ligger.

Boligmarkedet i Boston er ganske rotete og uoversiktlig i forhold til Norge – det finnes titalls nettsider som lister de samme leilighetene til forskjellig pris, informasjon osv.  En grei start kan derfor være å google «Boston apartements» eller «Boston realty» eller rett og slett bruke craigslist.com (USA’s svar på finn.no men pass deg for «scammers»).  

Eiendomsmeglere i Boston kan være noe mer intense enn det man er vant med fra Norge, og en skal være litt forsiktig da ofte de som hjelper studenter kan være mer interessert i å tjene penger enn å hjelpe deg med å finne riktig bolig til riktig pris.

OBS!!! 

Når man legger inn søknad på en leilighet man liker i Boston ønsker ofte huseier å foreta en credit check hvor de får oversikt over søkernes økonomi osv. Som internasjonal student får ikke huseieren sjekket din credit score så da kan det forekomme at de krever at man betaler husleie for 4 eller 6 måneder om gangen.

Det vanligste er å betale leie med sjekk (spesielt i leiligheter som leies ut til studenter).

Når man leier leilighet er det også vanlig å måtte betale depositum (en måneds leie), for første og siste måned med en gang. Derfor kan der være lurt å ha penger tilgjengelig på konto slik at man kan gi en sjekk for disse tre beløpene sammen med søknad på leiligheten da det øker sjansene for at man får leiligheten man søker på. 

Boston er ingen billig by, dessverre, når det kommer til leiepriser, og i mange områder er leieprisene ofte høyere enn i Oslo. På topp er områdene Back Bay og Beacon Hill hvor leilighetene ofte også er noe mindre. Rimeligere alternativer finner man i Fenway/Kenmore området og South End. 

Hostell

Youth Hostelling International på Hemenway St. er et greit hostel med rimelige boforhold. De har både enerom og sovesaler og låsbare skap for bagasje.

HI Hostel på Stuart St. er et annet bra alternativ. De tilbyr rom for tre og fire personer samt sovesaler og låsbare skap.

Å bo på hostell er praktisk før man overtar eller finner leilighet da å bo på hotell i Boston kan fort bli dyrt i lengden.

Ting man trenger til leilighet/dorm

Det er diverse forhandlere hvor man kan anskaffe seg det man trenger til leilighet eller dorm room. Target og Bed, Bath & Beyond har nesten alt man skulle trenge fra kopper og tallerkener til skrivbordslamper til sengetøy og andre nødvendigheter.

Siden det er mye studenter i byen er det mange som hvert semester skal kvitte seg med tingene sine. Derfor kan det være en ide å sjekke craigslist.com (USAs svar på finn.no). 

IKEA

Det ligger en IKEA butikk litt utenfor Boston (IKEA Stoughton), men for å komme seg dit må man enten kjøre bil eller ta taxi et lite stykke. Uten bil blir der rimeligste å ta T-en til Braintree og derfra ta taxi ut til IKEA (fast pris på denne strekningen pleier å være $30). Et annet alternativ er å ta Commuter rail fra South Station til Stoughton og taxi derfra.

Utvalget er omtrent akkurat det samme som i Norge og man kan få varene levert hjem på døren om man ønsker det.

Leiebil og Flyttebil 

Det er en del alternativer dersom man trenger bil for å f.eks. komme seg til IKEA eller ønsker og utforske området rundt boston.

Vanlig leiebil: Det finnes flere leiebilfirmaer med sentral beliggenhet i Boston f.eks. Avis og Hertz. For å leie bil USA har mange forhandlere 25 års aldersgrense, men det er mulig å få leid bil dersom man er under 25 år, mot en ekstra avgift og høyere pris på forsikring. 

Zipcar: Zipcar er et kult konsept hvor man kan leie bil time for time eller for en hel dag ved å registrere seg som medlem mot en måneds eller årsavgift (den laveste månedsavgiften er $6 per måned) Drivstoff og forsikring er inkludert. Zipcar bilene står rundt omkring i Boston, og man trenger ikke gå innom noe kontor, ringe noen eller stå i kø da man reserverer en bil til det tidspunktet man ønsker.  Bestilling gjøres på nett eller på Zipcar appen. Alt styres av en selv (man kan til og med åpne døren til bilen med mobiltelfonen). 

Som utledning er registreringen som Zipcar medlem litt mer omfattende da det kreves at man sender inn politiattest fra Norge. Registreringen gjøres på www.zipcar.com.

Flyttebil: U-Haul tilbyr leie av flyttebiler i forskjellige størrelser – pick-up trucks, vans, store lastebiler og små lastebiler.

U-Haul tilbyr også lagertjenester hvor man kan lagre tingene sine over lengere tid (f.eks.  over sommerferier eller flytteperioder)

Sykkel

Å syke er en veldig effektiv måte å komme seg rundt i Boston på. Ettersom byen ikke er så stor kan man syke fra øst til vest på ca. en halvtime (for de fleste dagligdagse strekninger er avstandene mye mindre).

 Det finnes en del sykkelbutikker i Boston og Cambridge, men det kan være lurt å sjekke craigslist.com (USAs svar på finn.no) da det konstant legges ut sykler til salgs. Er man heldig kan man finne en flott sykkel til under $100.

Som i alle andre storbyer er sykkeltyveri vanlig, så å bruke penger på en skikkelig sykkellås kan være lurt (U-lås anbefales da wirelåser ikke holder i Boston).

Hubway: I Boston finnes det også bysykler slik som i Oslo.  Hubway tilbyr årlig og månedlig medlemskap samt 3 dager pass og 24-timers tilgang. Registrering gjøres på www.thehubway.com.

Offentlig Transport:

T-en i Boston tilbyr studentpris for de som studerer ved universitetene i Boston og Cambridge.  Mer informasjon finner på www.mbta.com

Internett og TV

Internett og TV (cabel) har man oftest fra samme forhandler og da er Comcast og Xfinity mest populære (http://www.comcast.com).  I begynnelsen av skoleåret pleier de også ha tilbud for studenter hvor man får en billigere månedspris ut året.

Mobiltelefon

Når man går til anskaffelse av mobiltelfon i USA må man som regel binde seg til en to års kontakt med de fleste forhandlere. Det er også vanlig at man må kjøpe ny mobiltelfon for å få opprettet Amerikansk nummer.

De vanligste forhandlerne er AT&T, Verizon og T-Mobile.

Tips

Som nordmann kan det være litt forvirrende med den amerikanske tipsekulturen. Mange amerikanere i servicebransjen har så lave lønninger at de er avhengige av tips, derfor er det viktig og passe på dette.

På restauranter bør du tipse mellom 15 til 20 %. Det samme gjelder hos frisøren, taxisjåfører, for manikyr/pedikyr og generelt serviceyrker. For en drink bør du tipse én dollar per stykk. Bestiller du take out og får det levert, bør du tipse leverandøren, men tar du med maten selv fra restauranten, trenger du ikke å tipse. Du trenger heller ikke å tipse på caféer, bakerier eller fast food kjeder. Hos noen restauranter er tips inkludert i prisen, så sjekk dette før du betaler.