Vil du studere blant palmer og aloha-shirts, surfe før skolen og få sand mellom tærne? Ta turen til Hawaii!

Skoleåret på Hawaii er som de fleste steder, delt i to semestre - høst og vår – og man kan starte studiene ved begge semestre. Høstsemesteret starter seint i august og avsluttes i midten av desember. Etter rundt én måned juleferie er det tilbake på skolebenken, frem til begynnelsen av mai.

 

Hvis du tror du, kan reise til Hawaii for å slappe av tar du feil. Det er mye å gjøre på skolen, så ikke vær redd for at du ikke har skolearbeid å henge fingrene i. På den andre siden er norske studenter kjent for å få gode karakterer her, så hvis du gjør en innsats får du en del fritid også.

De fleste norske studentene på Hawaii går på Hawaii Pacific University (HPU). Klassene på HPU er som på videregående skoler hjemme, når det kommer til størrelse. Noen er mindre, andre er større, men det er ikke store forelesningssaler som på universitetene i Norge. Det gjør at man får et tettere forhold til lærerne, og det er lettere å vite hvilke krav de stiller.

Ellers går det en del norske studenter på University of Hawaii at Manoa, og noen få er spredt på andre universiteter i staten.

 

Er du av den sporty typen har skolene lag i flere idretter. For dem som nøyer seg med å være hobby-aktive, er det mange som spiller volleyball i Fort DeRussy, hiker (går turer) på de mange fjellene her og surfer. Det er alltid noe å gjøre, og alltid noen å gjøre det med.

 

Bolig på Hawaii

En ting mange lurer på før de flytter hit, er hvor de skal bo. Det lureste er å booke en ukes tid på hotell eller motell før du reiser fra Norge. Let på Craigslist (tilsvarende Finn.no), Facebook-grupper, zillow, Apartments, og ring meglere for å avtale visning. Skaff deg et amerikansk SIM-kort med én gang, så blir det ikke så dyrt å ringe. Belag deg på lange dager med trasking i gatene, men alle finner et sted å bo til slutt om de er tålmodige, og står på litt. Og lurer du på i hvilket område du burde lete – så kan vi informere om at de fleste nordmenn velger å bosette seg i Waikiki-, Ala Moana-, eller Kakaako- området.

Det er også verdt å nevne at flere tv-serier og filmer har blitt spilt inn på Oahu, blant annet Lost, Hawaii Five-0, Magnum PI, NCIS Hawaii, samt scener fra Jurassic Park og Godzilla.

 

ANSA Arrangementer på Hawaii

Følg med på sosiale medier og Facebook der postes arrangementer så fort de er i gang!

 

ANSA Hawaii-styret:

Lokallagsleder

Maja Ravlo

Maja er ANSA Hawaii’s lokallagsleder. Hun hadde et ønske om å studere i et internasjonalt studiemiljø og var samtidig nysgjerrig på Aloha spirit og Island life, så da ble valget om Hawaii enkelt. Høsten 2020 startet hun en bachelor i Business Administration med fordypning i management ved Hawaii Pacific University. Livet på Hawaii byr på fantastisk natur, deilig vær, og mange muligheter som Maja prøver å benytte seg av så mye som mulig. Hun er i full gang med å lære surfing, men liker også late dager på stranden, å snorkle med skilpadder, og turer i nydelig natur. Hun møter gjerne nye og gamle studenter- og hjelper deg mer enn gjerne med det du måtte lure på! 

 

Nestleder

Sarah Mariell Balto 

Sarah Mariell Balto er ANSA Hawaii’s nestleder. Hun startet på en bachelor i Business Administration med konsentrasjon i International Business ved Hawaii Pacific University høsten 2020. Sarah var utvekslingsstudent i Arizona under videregående og har siden hatt et ønske om å studere videre i USA. Etter 3 friår med jobbing følte hun at det var på tide å komme seg tilbake på skolebenken. Valget falt på idylliske Hawaii, hvor hun kan tilbringe studietiden i fantastiske omgivelser både på land og i vann. Sarah er meget sosial av seg og slår gjerne av en prat, eller svarer på ting dere lurer på!

 

Økonomiansvarlig

Thea Dons Petrusson 

Thea er ANSA Hawaii’s økonomiansvarlig. Hun startet på en Bachelor i Business Administration med en konsentrasjon i Hotell og Reiselivsledelse høsten 2019. Thea tok to friår med jobbing før hun kom hit, så hvis du har noen spørsmål om denne overgangen er det bare å spørre hun om det! Hun er veldig glad i sommer og varme, så da var Hawaii et åpenbart valg. Thea er veldig glad i å møte nye mennesker, og hjelper veldig gjerne med å besvare spørsmål til alle som lurer på noe. 

 

Informasjonsansvarlig 

Aurora Krabberød Jarmot

Aurora er ANSA Hawaii’s informasjonsansvarlig. Hun startet på en bachelor i Business og finans og økonomi ved Hawaii Pacific University høsten 2020. Aurora kommer rett fra videregående hjemme i Norge og kan svare på alle spørsmål om hvordan den overgangen var. Hun elsker å reise og oppleve nye steder, mennesker og kulturer. Aurora er nå på Hawaii hvor hun helst har lyst til å være ute på tur eller på stranda hele tiden. Studietilværelsen på øya er helt unikt og anbefales definitivt for alle som vil kombinere sommer hele året og skole. Aurora er tilgjengelig for alle spørsmål som måtte komme om hva som helst, så det er bare å ta kontakt!

 

Sosiale Medier 

Maren Kvam

Maren er ANSA Hawaii’s sosiale medier ansvarlig. Hun startet på en Bachelor i Business Administration med en konsentrasjon i Finans og Økonomi høsten 2019. Maren tok et utvekslingsår på videregående i Missouri, men ønsket å oppleve mer av USA og valgte derfor Hawaii Pacific University. Maren reiste rett etter videregående og stortrives her på øya. Fritiden bruker hun helst på hikes og på stranda, og prøver å oppleve så mye som mulig da dette er hennes siste semester. Dersom noen skulle lure på noe, er det bare til å ta kontakt med Maren. 

 

Arrangementsansvarlig

Linnea S. Nordli

Linnea er ANSA Hawaii’s nåværende arrangementsansvarlig. Høsten 2019 startet hun på en bachelor i Marine Biology og en minor i Business Management ved Hawaii Pacific University. Hun startet som ANSA’s økonomiansvarlig, og deretter lokallagsleder, og nå er hun arrangementsansvarlig. Linnea tok et utvekslingsår i Dallas, TX og får aldri nok av å reise og utforske nye steder. Hun fortsatte med ett år på folkehøgskole innenfor fotografi og reise. Nå befinner hun seg på idylliske Hawaii her hun liker best å være oppe i fjellene eller under vann. Studentlivet på øya er helt unikt, så det oppfordres sterkt! 

 

ANSA Hawaii på Facebook

Kontakt oss på hawaii@ansa.no