Øst i Skottland ligger den lille byen St Andrews med rundt 17.000 innbyggere. Likevel er byen verdenskjent for sitt universitet og kongelige alumni. Her kan du lese mer om byen, universitetet og lokallaget. 

Styrets kontaktinformasjon

E-post: st.andrews@ansa.no

ANSA St. Andrews på Facebook

Lokallagsleder

Julie Petterøe 

Nestleder

Elisabeth Pran 

Økonomiansvarlig

Nora Ristvedt 

Markedsføringsansvarlig

Sophie Franch

Markedsføringsansvarlig

Brage Heltzen

Arrangementsansvarlig

Alexander Bårreng

Arrangementsansvarlig

Ingrid Kagge 

 

Om St Andrews

University of St Andrews er det tredje eldste universitet i den engelsktalende verden, og feiret nylig sitt 600 års jubileum. Med over 7750 studenter fra mer enn 120 forskjellige land, er St Andrews et universitet med en livlig, internasjonal atmosfære, hvor studenter fra hele verden samles. Universitetet er omgitt av vakre, hvite sandstrender, historiske severdigheter og ligger ved verdens eldste golfbane, The Old Course. Dette skaper både en åpen og behagelig atmosfære, selv fra bibliotekets vinduer.

University of St Andrews har også et sterkt akademisk miljø, og tilbyr en bred variasjon av fag. Det er rangert blant Storbritannias eliteuniversiteter og topp 40 i verden. I fag som internasjonale relasjoner, fysikk, matematikk, statistikk, og dataingeniørfag er universitet rangert som det beste i Storbritannia, over både Oxford og Cambridge. Med anerkjente forelesere fra hele verden, gir det studentene både god akademisk læring og veiledning, samt «tutorials» undervist i små klasser for tettere oppfølging. For utenlandske studenter som finner den akademiske engelskspråklige undervisningen vanskelig, tilbyr universitet ekstra kurs og veiledning. St Andrews scorer også svært høyt nasjonalt på studenttrivsel og er et av Storbritannias universiteter med lavest studentfrafall.

Til tross for at St Andrews er en mindre by, er University of St Andrews en tradisjonsrik skole med et veldig aktivt og sosialt studentmiljø. Det er over 140 «societies» (studentforeninger) å velge fra, samt 50 ulike sportsklubber. Med alt fra Literary Society til et av Europas største studentorganiserte fashionshows, er det noe for en hver smak. På denne måten er det lett å komme i kontakt med andre medstudenter utenom forelesninger. I St Andrews er The Scandinavian Society fremtredende i både det skandinaviske, men også i det internasjonale studentmiljøet, med gøyale sosiale arrangementer som blant annet Afterski-party, krepselag og Nobel Ball. Det finnes også mye annet å ta del i og studentorganisasjoner som The Breakaway Society tilbyr for eksempel utflukter og weekend-turer rundt om i Skottland, inkludert besøk til det skotske Highlands. Det finnes derfor ingen grenser for hva det er mulig å delta i av aktiviteter og arrangementer ved siden av studier!

St Andrews har en rekke tradisjoner som holdes i live av universitetet og studentene. I motsetning til den norske fadderordningen, har St Andrews «akademiske familier». Her blir førsteårsstudenter  «adoptert», sammen med andre «akademiske søsken», av eldre studenter, som blir ens akademiske «foreldre».  Med akademiske familier gjennom hele studietiden kommer en rekke tradisjoner, og det er en god måte å bli kjent med studenter fra andre år.

Utenom studentlivet og byen i seg selv finnes det mange muligheter utenfor St Andrews. Selv om universitetet ligger i en mindre kystby, er det gode transportforbindelser til større byer. Skottlands hovedstad, Edinburgh, ligger kun en time unna, og en buss tar deg rett til Dundee sentrum på 30 minutter.  Vi er sikre på at dersom du velger St Andrews vil du vil du få en utdannelse av topp kvalitet, samt en uforglemmelig studietid!