Oxford er en av de mest kjente studiebyene i verden og har ca. 40.000 studenter. Byen er spesielt kjent for å være hjem til det meget velrennomerte University of Oxford. I tillegg fins Oxford Brookes University i byen, som har sett et økende antall norske studenter de siste årene. Her kan du lese mer om hvordan det er å være student i Oxford.

Styrets kontaktinformasjon

E-post: oxford@ansa.no

ANSA Oxford på Facebook

Lokallagsleder

Gjermund August Lia Bjønnes

Nestleder

Nora Prestaasen

Økonomiansvarlig

Jesper Tangen

Arrangementsansvarlig

Frende Løvnæseth Hauer

 

Om Oxford

Oxford er kjent for sin fantastiske arkitektur, kultur og historie. Sentrum i byen er preget av historisk utsmykkede bygninger som har satt sitt preg på byen. Byen er Storbritannias 52. største by, og har et forholdsvis lite sentrum i form av to hovedgater, men har flere smågater med butikker, puber, kaféer og det meste man trenger. Detter en perfekt by å være student i, og vil du oppleve noe større, er London bare en liten time unna.

Studieliv

Oxford består av et veldig internasjonalt miljø med studenter fra alle verdenskanter. Det er et åpent og avslappet studentmiljø i den grad av at byen gir deg muligheten til å forme din egen studietid. Studielivet er meget sosialt med mange forskjellige studentforeninger og tilbyr et godt uteliv.      Byen har også andre aktiviteter som foregår i byen som teater, stand-up, konserter o.l. Britiske -og internasjonale restauranter er spredd rundt i byen, og selvsagt mange gammeldagse britiske øl-puber. Noen studielinjer på universitetene tilbyr et utplasseringsår som gir muligheten for erfaring innenfor din studieretning og i den forbindelse blir mange studenter tilbydd jobb i bedriften etter endt bachelorutdanning.

Transport

Transporttilbudet i Oxford er godt tilrettelagt. Det er flere bussalternativer som går mellom de forskjellige campusene og universitetene fra tidlig morgen til sent på kveld hver dag. Bussene går rundt i Oxford og Oxfordshire, i tillegg til blant annet alle de største flyplassene i England flere ganger daglig, noe som er veldig praktisk for oss utenlandsstudenter. Ettersom parkering er veldig begrenset i sentrum er det mange som sykler og det er også tilrettelagt sykkelveier for syklistene. Tog fra Oxford Train Station går til de fleste byer/tettsteder rundt i England. Toget går ofte til London og reisetiden tar rett oppunder én time.  

Levekostnader

Bo- og levekostnader i Oxford er på samme nivå som det er i London. Det er relativt kostbart å bo, men mat og drikke er rimeligere. En tur ut på byen og kafé er også billigere enn i Norge. Som internasjonal student er du garantert plass i «halls» fra start hvis du studerer ved Oxford University eller Oxford Brookes. De fleste internasjonale studenter velger å bo i halls det første året fordi det er blant annet en fantastisk mulighet til å bli kjent med nye mennesker fra hele verden, selv om det er noe dyrere enn å bo i en privatleid bolig.

ANSA Oxford

Oxford har hatt en økende pågang av norske studenter med årene, spesielt ved Oxford Brookes. ANSA Oxford er et av de største lokallagene ANSA har i Storbritannia. Det er mange skandinaviske studenter i Oxford, og det finnes flere samfunn som er etablert i byen som er tilrettelagt for studenter. ANSA Oxford har som ønske å samle norske studenter gjennom lokallagets arrangementer og andre sosiale sammenkomster som vil foregå i byen. I tillegg til ANSA Oxford så finnes det flere andre «societies» (studentforeninger) i byen for alle typer studenter.