Manchester er en spirende og fremtidsrettet by, og anses av mange som den nordlige hovedstaden i England. Bykjernen er på litt over en halv million innbyggere, mens Greater Manchester har så mye som 2.5 millioner innbyggere spredt utenfor byens sentrum. Byen er den største og raskeste voksende økonomien utenfor London med en stolt tradisjon av entreprenørskap, kreativitet og innovasjon. Manchester er dessuten kjent for sine kulturelle bidrag opp gjennom årene både i sport, musikk og kunst. Et blomstrende kulturliv gjør byen spennende og mangfoldig.

Styrets kontaktinformasjon

E-post: manchester@ansa.no

ANSA Manchester på Facebook

Lokallagsleder

Henrik Ramm Østgaard

Nestleder 

Orla Stray-Pedersen 

Økonomiansvarlig

Eivind Lunaas

Arrangementansvarlig

Ulrik Roaldsøy Sæther

Om Manchester

Manchester har alt man kan forvente av en storby. Det er flere områder i sentrum; Chinatown, Gay Village, Spinningfields og Northern Quarter for å nevne noen. De to sistnevnte har mange restauranter og barer, men ulike preg. Spinningfields er Manchesters svar på Tjuvholmen, og Northern Quarter er Manchesters Grünerløkka. Ikke langt utenfor sentrum finnes det mange forsteder som har flere restauranter, puber og utesteder. Fallowfield er muligens den største for studenter. Det er her mange studenter velger å bo i og med at det går ofte busser til de ulike universitetene, samtidig som man har et slags studentsamfunn. Andre populære forsteder er for eksempel Didsbury og Chorlton. Manchester tilbyr stor variasjon i restauranter, puber, barer og klubber. Byen er kjent for mye kulturliv, hvor særlig musikkscenen er stor. Band som Joy Division og Oasis kommer fra Manchester, og det er flere konserter ukentlig i byen med store og små artister fra hele verden. Hvert år i juni arrangeres festivalen Parklife i Heaton Park et lite stykke utenfor sentrum. Det arrangeres også et stort klubbevent i en gammel lagerbygning hver helg om høsten kalt The Warehouse Project, som tiltrekker store DJs fra hele verden. Manchester er videre verdenskjent for sine to store fotballag, Manchester United og Manchester City, noe som gjør byen svært attraktiv for turisme. Begge stadioner ligger kun et steinkast unna sentrum.

Manchester Airport ligger ca. en halvtime unna sentrum, og har gode forbindelser til Norge og andre byer rundt om i Europa. Man kan også fly til Liverpool, som kun er 50 min på direktebuss til Manchester. Det er flere universiteter i Manchester, hvorav to ligger i sentrum og et ligger i Salford. Derfor velger mange og bo som nevnt i Fallowfield, som er sør for sentrum. Det er til sammen over 100.000 studenter i byen, noe som gjør at mange steder er tilrettelagt godt for studenter. 

Universiteter

University of Manchester

University of Manchester er det største campusuniversitetet i England og ligger i sentrum. Universitetet er veldig anerkjent og kåret som nummer 33 i verden (QS, 2015). Institusjonen er spesielt ansett for sitt forskningsmiljø og er rangert som nr. 3 i England med hensyn til ’forskningskraft’, rett bak Oxford og Cambridge. Videre kan universitet skryte på seg ikke mindre enn 25 Nobelprisvinnere. Universitetet har omtrent 40 000 studenter, hvor ca. 8 000 studenter er internasjonale fra 180 forskjellige land. Institusjonen har 20 akademiske skoler og over 400 grader. Videre tilbyr de stor valgfrihet ved noen retninger og gir studenter muligheten til joint degrees. Det er mange norske studenter på universitetet, hvor de mest populære studieretningene er business, økonomi, sosialfag, ingeniør og psykologi. Universitetet har også mange utenom faglige aktiviteter hvor en kan delta i sport, skolelag og melde seg inn i andre ”societies”.

Link til youtube film av universitet: https://www.youtube.com/watch?v=Uy-dKn_R4pE

Manchester Metropolitan University

Manchester Metropolitan University ble etablert i 1970 som et ”polytechnic”, men fikk senere universitetsstatus i 1992. Skolen er ofte referert til som ”MMU” eller ”Man Met”, og har rett over 30 000 studenter. Den ligger også i sentrum, like ved the University of Manchester. Universitetet er kjent for sine gode lærestandarder og blir regnet som blant de høyeste i landet på dette området (Quality Assurance Agency). Skolen får inn ca. 52 000 søknader i året, noe som gjør det til det ant mest populære universitetet i England i henhold til søknadsvolum.

University of Salford

Universitetet ligger like utenfor sentrum, i byen Salford som er en del av Greater Manchester. Det ble etabler i 1967 og har rett under 20 000 studenter. Skolen har sterke tilknytninger til næringslivet i byen, og åpnet i 2011 et læringsted i MediaCityUK som huser store mediehus som BBC. Hoved campus ligger ved river Irwell og har gode forbindelser med buss og trikk inn til sentrum av Manchester. 

ANSA Manchester

Vi arrangerer en årlig velkomstmiddag, samt både julebord og 17. mai-feiring i samarbeid med det norske konsulatet. I tillegg vil vi i år prøve å få til regelmessige pubkvelder, quiz og utflukter. Manchester er en stor by med mange muligheter, så i bunn og grunn er det bare fantasien som setter grenser. For øyeblikket er vi ca. 50 ANSA-medlemmer i Manchester, et tall vi ønsker å øke. Alle studenter er velkommen til våre arrangementer, uansett hvilket universitet de kommer fra. Mer informasjon om våre planer legges ut på ANSA UK sin hovedside og vår Facebookside - følg lenken over!

Vi er også tilstede om noen har spørsmål angående studier eller muligheter i Manchester, eller bare har lyst til å møte flere mennesker. Ta gjerne kontakt, og følg oss på Facebook.