London er hovedstaden i England og Storbritannias mest populære turistdestinasjon. I tillegg til å være et av verdens viktigste politiske og kulturelle sentre er London hjem til flere av verdens beste læresteder som Imperal College, UCL, London School of Economics og London Business School. Med en idyllisk beliggenhet langs elven Themsen og en mangfoldig befolkning er London en by alle kan trives i!

Styrets kontaktinformasjon

E-post: london@ansa.no

ANSA London på Facebook

Lokallagsleder

Julia Støre

Nestleder

Aurora Try

Økonomiansvarlig

Madeleine Moe

SoMe-ansvarlig

Emma Haden Dhir

Informasjonsansvarlig

Håvard Wivestad

Arrangementansvarlig

Sol Leikanger Damli

Arrangementansvarlig

Emma Sivertsen

 

Om London

Som en verdensmetropol kan London by på et uendelig antall aktiviteter. Attraksjoner som er verdt å sjekke ut er London Dungeon, London Eye, The British Museum, The National History Museum og The London Zoo. En svært populær turistdestinasjon er Oxford Street og områdene rundt, der det myldrer av butikker, caféer og restauranter. I tillegg finner man selvfølgelig Buckingham Palace i London, der dronning Elizabeth II holder til. Funfact: I 2015 ble hun den lengst tronende monarken med hele 63 år som dronning.  Utover disse flotte severdighetene er andre kjente steder som Palace of Westminster, Hyde Park og St. Paul’s Cathedral.

Universiteter

Med rundt 378 000 studenter er det mange forskjellige univeristeter i London og man kan studere nesten hva som helst. Noen av de mest populære og anerkjente universitetene er:

London School of Economics
London School of Economics and Political Science, forkortet LSE, har lenge blitt regnet som et av verdens beste universiteter. Her kan man studere fag som jus, økonomi, politikk og antropologi med mer. Studentforeningen på LSE sørger for mange arrangementer gjennom skoleåret, både faglige og sosiale. En rekke kjente mennesker har gått på LSE, deriblant John F. Kennedy, Romani Prodi, dronning Margrete II av Danmark og David Rockefeller. Skolen fyller 120 år i 2015 og kan produsert hele 16 Nobel-prisvinnere og 34 verdensledere.

Imperial College London

Imperial College London, ofte kalt Imperial, er et universitet sørvest i London.  QS World University Rankings har på sin siste liste satt Imperial på en god åttende plass blant verdens beste universiteter. Imperial er kjent for sin verdensledende forskning og er et ideelt universitet for deg som ønsker å studere innenfor realfag. Imperial College er også den eneste læringsinstitusjonen i London som støttes av Aker Scholarship, en fullfinansiert stipendordning for master- og PhD-studenter.

King’s College
Universitetet, som ofte blir forkortet til «King’s», er også en av Londons mange stoltheter. Det har markert seg på universitetsfronten som et av Englands eldste universiteter og et av de største sentrene i Europa for forskning innen medisin og biomedisin. Det har lenge blitt rangert svært høyt på universitetsrangeringer. Universitetet har alumni som Desmond Tutu, 12 Nobelpris-vinnere og en rekke verdensledere og politikere. Skolen har fantastiske bomuligheter som tilbys alle studenter forskjellige steder rundt om i London.

I tillegg til dette fins det et flust av andre universiteter man kan studere på. Populært blant nordmenn er Queen Mary University, Middlesex University og Kingston University.

ANSA London

ANSA London er det største lokallaget i ANSA og arrangerer masse gøyale arrangement – året rundt! Vi arrangerer ANSA-pils én gang i måneden med tilhørende quiz. I tillegg samarbeider vi tett med andre norske institusjoner i London og har høst- og julemiddag hvert år. ANSA London tar også initiativ til å samle medlemmer for å dra sammen på ting som skjer i London, f.eks. Skavlan, kino, skøyter, ball etc. Vi håper å se deg i London og vil ønske deg hjertlig velkommen!

Følg med på Facebook for fortløpende info om arrangementer!

Bannerfoto: Ragnhild Utne