Nordvest i England finner du Liverpool, en by nok mange forbinder med The Beatles og kjente fotballag som Liverpool FC, men Liverpool er så mye mer enn det! Det finnes et enormt studentmiljø, utallige museer, flotte katedraler og et yrende nattliv - bare for å nevne noe. På denne siden finner du informasjon om hvordan du kan kontakte oss og om byen, universitetene og lokallaget.

Styrets kontaktinformasjon

E-post: Liverpool@ansa.no

ANSA Liverpool på Facebook. 

Lokallagsleder

Kaja Fonn

Økonomiansvarlig

Hanna Kollset Brusevolddalen  

 

Om Liverpool

Liverpool er den femte største byen i Storbritannia og er med sine unike attraksjoner, gode shoppingmuligheter og kjente fotballag en fantastisk by å besøke. I 2008 var byen Europas kulturhovedstad og det er noe å finne på for både liten og stor. Albert Dock er kanskje den mest kjente attraksjonene og bygningene man finner nede ved havna er på UNESCOs verdensarvliste. Her finnes det mange kafeer og restauranter. På Albert Dock finner man også The Beatles Story-museet som forteller historien om de 4 karene fra Liverpool som tok verden med storm. Ikke langt unna finner man China Town, som faktisk er den aller første som ble opprettet i Europa. 

Om man trenger en pause fra kulturen finnes man kjøpesenteret Liverpool ONE mindre enn 10 minutter unna Albert Dock. Senteret er bygd opp på en måte som gjør at du føler du går i en vanlig handlegate og det er veldig deilig å få litt frisk luft på vei mellom butikkene. Når det kommer til restauranter er det uendelig mye å velge mellom, og det finnes flere som er inkludert i Michelin Guiden 2017. Sist, men ikke minst; nattlivet. Det er ikke til å feie under teppet at dette er et trekkplaster for mange av Liverpools besøkende. Concert Square er stappfullt uansett hvilken dag du befinner deg der på, og det er garantert god stemning. Liverpool sine innbyggere blir gjerne kalt Scousere eller Liverpudlians og er kjent for å være veldig velkomne og hjelpsomme. Det er en helt spesiell atmosfere i byen, og det er mye på grunn av vennligheten man møter rundt hvert gatehjørne. 

Universiteter

Det er rundt 50 000 studenter fra over 100 forskjellige land i Liverpool og det sier seg selv at det er et stort studentmiljø. Det finnes flere universiteter, men de mest populære blant nordmenn er Liverpool Insitute of Performing Arts(LIPA), Liverpool John Moores og University of Liverpool.  

Liverpool troner listen over billigste studentbyer i England, og det er ikke uten grunn. For det første er det veldig billig å leve i byen i forhold til mat og andre nødvendigheter. Det er relativt billig å leie leiligheter/hybel/rom, spesielt sammenlignet med andre byer på samme størrelse. Det er veldig billig å dra ut på byen da både inngang, drikke, taxi og nattmat koster under halvparten av hva det ville gjort i Norge. Generelt er byen utrolig studentvennlig, blant annet finnes det så mange fine studentkompleker hvor man kan leie leilighet og mange tilbud i butikker og restauranter som er laget spesielt for studenter.

ANSA Liverpool

ANSA Liverpool ble opprettet i mars 2017, så det er et av de nyeste lokallagene i UK. Vi ønsker å kunne tilby en sosial og trygg plattform i byen hvor norske studenter kan møte likesinnede og stifte nye bekjentskaper. Vi vil arrangere ulike arrangement og sammenkomster i løpet av året, og satser på at ANSA Liverpool har kommet for å bli.  

Om det skulle være noen spørsmål om alt fra studier til attraksjoner i byen, ikke nøl med å ta kontakt med styret!