Leeds er en storby som ligger sentralt nord i England. Det er den tredje største byen etter London og Birmingham. Her kan du finne mer informasjon om byen, de mange universitetene og lokallaget. 

Styrets kontaktinformasjon

E-post: leeds@ansa.no

ANSA Leeds på Facebook

Leder

Marit Furset Heimtun 

Økonomiansvarlig

Theo McIntosh 

Webansvarlig

Marit Furset Heimtun 

 

Om Leeds

Med den fjerde største studentpopulasjonen i UK (på over 200 000 studenter) er Leeds derfor et av UKs hotspots når det kommer til uteliv og studenttilbud. Det er et stort antall av barer, pubber, nattklubber og restauranter i tillegg til en rekke store og små arenaer for live musikk. Byen ligger mot nord og midt i landet bare en liten togtur unna andre store byer som Manchester og Liverpool. Med hurtigtog kan du også komme deg til London på bare to og en halv time. Etter London og Birmingham er Leeds den tredje største byen i England og har også en internasjonal flyplass slik at det er enkelt å komme seg til og fra Norge. Den vakre engelske countrysiden og The Yorkshire Dales ligger heller ikke langt unna byen. Leeds er full av muligheter og aktiviteter som man kan holde på med ved siden av studiene.

Universitetene

University of Leeds

University of Leeds er det største universitetet i Leeds og har rett over 31 000 studenter fordelt på ni fakulteter. Skolen er ranket som den åttende største i hele UK og har også ligget blant Top 5 i universiteter som mottar flest søknader siden 2006 til i dag. Det er altså et veldig populært universitet der du kan studere alt fra Finance, Accounting, Aviation, Law, Petroleum Engineering til Sociology, Textile Design, Theatre and Performance, Zoology og veldig mye mer. 

Hvert år kommer det 6000 internasjonale studenter til skolen og gjør dermed universitets campus til en av de mest mangfoldige og multikulturelle i hele UK. Skolen er også en del av Worldwide Universities Network (WUN) som er et ledende og globalt høyere utdannings nettverk som består av 18 universiteter, som strekker seg over 11 land på fem ulike kontinenter. Sammen jobber universitetene i WUN for et internasjonalt forskningssamarbeid og tar opp spørsmål av global betydning.

Noen kjente navn som har uteksaminert fra University of Leeds er blant annet den tidligere engelske utenriksministeren Jack Straw, den amerikanske skuespilleren Chris Pine, NASA- astronaut Piers Sellers og i tillegg fem Nobels prisvinnere.

Leeds Beckett

Leeds Beckett er det andre største universitetet i Leeds med 26 000 studenter som er fra over 100 forskjellige land. På universitetet kan man studere mye forskjellig som for eksempel Architecture & Landscape Design, Business & Management, Civil Engineering & Construction, Tourism & Hospitality, Sport, Law, Product Design osv. Skolen har to campuser, en i sentrum av Leeds og en i Headingley. Leeds Beckett holder til i en rekke bygninger i byen blant annet det gamle BBC Broadcasting Tower som er en av de høyeste bygningene i byen.

Noen kjente navn som har studert ved skolen er blant annet Ricky Wilson fra Kaiser Chiefs, Englands Rugby Union’s hovedtrener Stuart Lancaster, Piers Aggett og Kesi Dryden fra Rudimental og triatleten Alistar Brownlee som ble hedret til MBE (Most Excellent Order of the British Empire) i 2013. 

Leeds College of Art

Leeds College of Art har siden starten (for 170 år siden) vært en høyt ansett skole på sitt felt og hatt studenter som blant annet Henry Moore. Skolen har 1170 studenter og hoved-campusen deres ligger i byen midt i mot University of Leeds’s campus.  Skolen har et internasjonalt miljø og har Erasmus utvekslingsavtaler med universiteter og høyskoler i Nederland, Norge, Frankrike, Tyskland, Italia, Slovenia og Spania. I tillegg har universitetet en utvekslingsavtale med Fashion Institute of Technology i New York, U.S.

På Leeds College of Art kan du ta studier som Animation, Fashion, Graphic Design, Fashion Photography, Fine Art, Creative Advertising og mye mer.   hfhf Skolen har 1170 studenter worth ry Moore og siden ing og få de ut på markedet etter at de har ut

Leeds College of Music

Leeds College of Music er et musikk konservatorie og er det eneste i Storbritannia som tilbyr både etter- og videreutdannings studier i musikk.  Skolen ligger sentralt i Leeds mellom scenen Northern Ballet og BBC sitt lokale. Leeds College of Music har 1200 studenter der mange av de internasjonale er norske. Her kan du ta bachelor i musikk der du spesialiserer deg i enten jazz, klassisk musikk, populær musikk, musikkproduksjon og musikk-business. En kombinert grad er også en mulighet. Av mastere tilbyr universitetet utøvende musikk, komposisjon, musikkproduksjon og en kombinert grad med utøvende musikk og komposisjon.

Bortsett fra skolens utdanningstilbud har Leeds College of Music et stort program av konserter hver sesong hovedsakelig i sitt 350-seters auditiorium ”The Venue”. I 2011 ble universitetet tildelt All-Steinway School- status, og ble dermed det eneste konservatoriet i England der 90% av skolens pianoer kommer fra Steinway familien. Leeds College of Music er også et autorisert Apple Training Center og er dermed sponset av Apple. Skolen, som er Englands eldste jazz-skole (1965), har et innholdsrikt bibliotek med et av verdens største jazz vinyl-samlinger. Det har også gått en rekke kjente musikere på skolen som blant annet John Newman. 

Northern School of Contemporary Dance

Northern School of Contemporary Dance (NSCD) er et høyt ansett universitet som spesialiserer seg i moderne dans og som tilbyr bachelor i Performing Arts. Skolen tilbyr også et forstudium og to ulike master-studier i moderne dans der man enten kan få muligheten til å jobbe i et profesjonelt kompani eller danse i skolens eget prestisjefulle kompani, VERVE.  Skolen har bare rundt 200 studenter, men med studenter fra hele 25 land fra både innen og utenfra Europa utgjør de internasjonale studentene 30%.  NSCD har auditioner mange steder i selve UK, men også i mange land i Europa inkludert to auditioner i Norge.

Northern School of Contemporary Dance er en av de åtte universitetene som er en del av CDD (Conservatoire for Dance and Drama) i UK. Skolene innenfor CDD jobber tett sammen og utgjør universiteter av veldig høy kvalitet. Etter at skolen ble grunnlagt i 1985 har en rekke kjente koreografer og dansere uteksaminert fra skolen. Noen store navn er den internasjonalt anerkjente koreografen Akram Khan, Anthony Middelton, James Finnemore, Tamsin Fitzgerald, Kristina Alleyne, Kip Johnson og Tim Bartlett (som danser i Norges Carte Blanche) og mange flere.

Leeds Trinity University

Leeds Trinity University er et universitet som tilbyr en rekke forstudier, bachelor- og mastergrader. Universitetet har rundt 3500 studenter der mange er internasjonale. Campusen til skolen ligger litt utenfor sentrum av Leeds (10 km.) i byen Horsforth. På Leeds Trinity University kan man studere alt fra Accounting, Journalism, English Literature, Nutrition, Forensic Psychology, Sociology and Criminology og mye mer.

Leeds College of Building

Leeds College of Building er det eneste universitetet i Storbritannia som spesialiserer seg på byggebransjen. Skolen ligger sentralt i Leeds. Den ble etablert i 1960 og har i dag rundt 7500 studenter. Leeds College of Building tilbyr studier i blant annet Architecture, Brickwork, Engineering, Painting and Decorating, Wood Machining og Furniture Manufacture.

ANSA Leeds

ANSA Leeds er ANSA UKs nyeste lokallag og har planer om å arrangere en rekke forskjellige arrangementer i løpet av skoleåret.  ANSA Leeds ønsker deg hjertelig velkommen til byen, og håper at du har lyst til å bli medlem av ANSA og delta på arrangementene!