Med to store universiteter, University of Kent og Canterbury Christ Church University som begge har ca. 20.000 studenter hver, flere mindre colleges og internatskoler, et stort antall turister, samt selvfølgelig ca. 55.000 fastboende, er Canterbury en utrolig livlig by – kulturlivet, sportsmulighetene og studentmiljøet har noe å tilby alle interesser. 

Styrets kontaktinformasjon

E-post: kent@ansa.no

ANSA Kent på Facebook

Lokallagsleder

Ellen Storsveen Moen

Økonomiansvarlig

Juni Kvarving

Om Kent

Sentrum ligger innenfor den gamle bymuren og er flere hundre år gammelt, og kronen på verket er den majestetiske katedralen fra år 1000, som også er hovedsetet til den engelske kirka. Selve Canterbury er en praktfull middelalderby proppfull av historie, kulturliv og grøntområder. Kent fylke kalles ofte ”Englands hage”, og naturen her er svært vakker. Da Kent ligger såpass langt sør i England er også klimaet varmere og mildere enn i resten av landet.

Canterbury er en idyllisk og livlig småby med mye å tilby i forhold til størrelsen, men blir den innimellom litt for liten er det fort gjort å komme seg videre til storbyen. London sentrum er lett tilgjengelig, både via buss (6-8 pund, ca. 1.5 timer til Victoria Station) eller tog (55min til St Pancras International) som går flere ganger i timen. Vil man for eksempel til Frankrike er det også bare å hoppe på bussen, toget eller bare rett og slett å sette seg i bilen – Canterbury ligger en knapp halvtime fra kystbyen Dover, som har både ferje og tunnel til Calais i Frankrike. Selv med studentbudsjett er det lett å reise rundt herfra.  

University of Kent

Universitetet ligger øverst på en stor bakke med en uslåelig utsikt til Canterbury sentrum og katedral, som ligger ca. 3 km fra campus. Universitetet er spesielt kjent for sitt gode forskningsmiljø, der det har et stort fokus på at lærere og forelesere skal ha muligheten til å drive forskning innenfor sine felt. Dette fører gjerne til at studieretningene presenteres av forelesere som er veldig opptatte av nyskaping og utvikling innenfor sine fagfelt.

University of Kent er kjent for å være svært internasjonalt, med ca 3.000 internasjonale studenter fra 140 ulike nasjonaliteter - både internasjonale studenter, utvekslingsstudenter og Erasmusstudenter, som gjør studentmiljøet her veldig variert og spennende. Samtidig tilbyr skolen også studentene å ta et utenlandsår ved sine over 100 samarbeidsuniversiteter verden rundt, som fører til at man lett kan kombinere en universitetsgrad med intensiv språkundervisning og videre utenlandsstudier, noe som anbefales sterkt.

Campus tilbyr to supermarked, en ”stor” nattklubb, et utall studentresturanter og puber med gunstige priser, kinosal, konserthall, treningssenter og et senter med fasiliteter for utendørssport, og et stort bibliotek(under utbygging tom. 2016). Kent Union tilbyr over 60 sportsklubber, som bla. gir studentene tilgang sterkt rabatterte priser på et utall aktiviteter, samt over 150 interesseforeninger. Her er det så absolutt noe for alle! Campus oppleves som en egen by, og tilbyr flere kulturarrangementer så å si hver dag, som ofte trekker like mange av de etablerte fastboende som universitetets egne studenter. Når det gjelder natteliv trenger en ikke engang forlate campus – de fleste av restaurantene og barene på campus har faste dager i uka hvor de har klubbkvelder med musikk og billig  mat og alkohol. I sentrum er det også flere nattklubber, barer og puber– alt fra gamle ballsaler og cocktailbarer til intime kjellerpuber med dansegulv og beer gardens. Inngang de fleste steder er enten gratis eller veldig billig, og de fleste utesteder opererer med særs studentvennlige priser, da studenter utgjør rundt halvparten av byens befolkning.

Les erfaringsrapport fra jusstudier i Kent og mer om universitetet i Caterbury.

Praktisk informasjon

Skolen tilbyr bolig på campus til nesten alle førsteårsstudenter og mange mastergradsstudenter – man kan selv velge standard på boligen, om man vil ha egen hybelleilighet eller dele hus, prisklasse, sted, etc., og de fleste studentene virker å være veldig fornøyde. Prisklasse ligger på mellom 100-140 pund per uke, inklusiv alle utgifter og besøk av skolens egne renholdere en gang i uka, som tar seg av kjøkken og toalett (til stor glede for alle studenter!).  Det er også veldig enkelt å finne bolig utenfor campus – både privatpersoner og selskaper tilbyr boliger i alle byens strøk. Pris for å dele et hus eller en leilighet i god standard oppleves som veldig overkommelig for studenter med norske lån… Det anbefales imidlertid å sjekke husvertens referanser og å begynne å lete i god tid, da det gjelder å være tidlig ute for å få de beste boligene pris- og standsmessig. Norsk husstandard er langt ifra normen i Storbritannia generelt.

ANSA Kent

ANSA’s nyoppstartede lokallag i Kent håper å kunne tilby en uformell sosial platform for nordmenn i Kent, og gi den ekstra trygghet det er å kunne komme i kontakt med andre i området fra samme kultur og bakgrunn. Vi håper å informere om ANSA sine arrangementer og muligheter, og å være en informasjonskilde for både nåværende og potensielle studenter. Vi vil også invitere til flere uformelle sammenkomster utover året, og selvfølgelig både 17.mai -feiring og julemiddag! Vi er selvfølgelig åpne for alle forslag til arrangementer etc. og er også tilgjengelig for spørsmål angående studier og livet generelt her i Kent - ta gjerne kontakt med styret!