Exeter er en historisk by i Devon, England. Byen har omtrent 120.000 innbyggere, og ligger 11 mil sør for nærmeste storby, Bristol. Exeter er hjem til sitt velkjente universitet, The University of Exeter. Her kan du lese mer om byen, studiestedet og lokallaget.

Styrets kontaktinformasjon

E-post: exeter@ansa.no

ANSA Exeter på Facebook

Lokallagsleder

Anders Norheim

Økonomiansvarlig

Sebastian Phil

Eventansvarlig

Silje Jensen

PR-ansvarlig

George Wardwell 

 

Om Exeter

Byen ligger omtrent 2-3 timer unna London med tog, med flere daglige avganger. Exeter er omringet av grønt landskap og nært milevis med lange strender hvor de fleste engelskmenn tilbringer sommeren. Cornwall, Englands surfeparadis, har et unikt landskap, historisk og kulturell bakgrunn. Cornwall er bare en times togtur unna – hvor et av universitetets campuser også ligger. Hvorfor ikke studere i et landskap der alle drar på ferie? Exeter er et område på omtrent 50 kvadratkilometer med enestående skjønnhet. Faktisk kan så mange som 11 vakre National Trust eiendommer bli funnet her i Exeter. ”The Exeter Guildhall”, et av Exeters kjøpesentre, er den eldste kommunale bygningen i England og er fortsatt i bruk i dag. I tillegg til dette har Exeter også Princesshay, et kjøpesenter hvor du finner et bredt utvalg av fristende butikker og gode restauranter, alt på ett sted. Exeter som by har også mye annet å tilby for alle og enhver. Enten om det skulle være shopping, kino, paintball – du vil finne alt innen kort avstand fra universitetet! Som et resultat av antallet studenter har Exeter også et veldig bra uteliv, med et stort antall puber, restauranter og utesteder for enhver smak.

University of Exeter

University of Exeter er et topp 10 universitet i Storbritannia som ligger helt sydvest i England. Det er omtrent 20.000 studenter ved universitetet, hvorav omtrent 5000 er master/doktorgradsstudenter. Etter at University of Exeter ble medlem av Russell Group i England har de satset enormt på investering i nye fasiliteter og utdanningskvalitet. Dette gjenspeiles på campusene, hvor det blant annet er blitt bygget en helt ny business school, nyoppussede studentboliger på campus, og renovering av de eldre bygningene på universitetet. Dette er et universitet som hvert år stiger på rangeringer og kvaliteten og rykte har økt betydelig de siste årene. University of Exeter sikter på å bli et globalt anerkjent universitet innen research og utvikling, og de har vist sine ambisjoner gjennom de enorme investeringene som har blitt gjort det siste tiåret.

Universitetet er også kjent for å være veldig hjelpsomme og vennlige – det ligger på fjerdeplass i Storbritannia når det gjelder studenttilfredshet, og universitets ”drop-out rate” er også utrolig lav. Exeter har et veldig godt studentmiljø, og er et internasjonalt universitetet med studenter fra hele verden. Ved å studere utenlands møter du mange nye kulturer, og får mange erfaringer som du vil ha nytte av resten av livet. En stor andel av Exeters befolkning er studenter, som gjør at det vil alltid være noe å finne på – det skal godt gjøres å kjede seg i en studentby som dette.

Det er over 200 societies og sportsklubber på universitetet, så mulighetene for å drive med akkurat hva du interesserer deg for på fritiden er enorm! Hvis det er noe du interesserer deg for som ikke er tilbudt, kan du starte ditt eget society gjennom ”The Guild”. De vil veilede deg og gi deg all den hjelp du trenger for å skape et suksessfullt society. Dette kan også være kjempe bra å ha på CV-en – ikke bare å skape et nytt society, men også det å være styremedlem og være aktiv i sportsklubber/societies blir sett på som verdifullt av fremtidige arbeidsgivere – spesielt i England.

ANSA Exeter

ANSA Exeter er lokallaget for medlemmer av ANSA, som er bosatt og studerer i Exeter. Vi ønsker å ivareta norske utenlandsstudenter i Exeters faglige, økonomiske, sosiale og kulturelle interesser, samt å skape forståelse for den ressurs utenlandsstudentene representerer i kraft av sin internasjonale erfaring og kompetanse.

Gjennom samarbeid med ANSA fikk vi muligheten til å starte opp lokallaget her i Exeter, som alle norske studenter her ved universitetet har mulighet til å være en del av. Hensikten med at vi startet dette lokallaget er for å samle alle de norske studentene i Exeter for å lage sosiale og hyggelige arrangementer sammen. Hovedsakelig skal arrangementene bestå av noe som minner om hjemlandet - blant annet norsk julemiddag og 17. mai-frokost på ordentlig vis. Det vil også bli arrangert mindre eventer eller temafester, hvor vi alle kan bli bedre kjent og ha det hyggelig blant felles nordmenn.

Vi oppfordrer alle som ønsker å bli med i lokallaget til å melde seg inn i ANSA, ettersom du får en del fordeler når det gjelder forsikring, studenttilbud, rabatter på ANSAs nasjonale eventer og spons gjennom våre lokale arrangementer.