Edinburgh er nasjonalhovedstad i Skottland og har en bykjerne med rundt en halv million innbyggere. I tillegg til å være Storbritannias mest populære turistdestinasjon etter London, er byen også hjem til omlag 50.000 studenter som studerer ved de fire universitetene The University of Edinburgh, Heriot-Watt University, Edinburgh Napier University og Queen Margaret University. Her kan du lese mer om byen, studiestedene og lokallaget. 

Styrets kontaktinformasjon

E-post: edinburgh@ansa.no

ANSA Edinburgh på Facebook

Lokallagsleder

Tallak Seland

Økonomiansvarlig

Marius Rodriguez

Arrangementsansvarlig

Sara Austad

Faddersjef

Emilia Høst 

Om Edinburgh

Edinburgh har alt man kan forvente av en storby; det finnes flust med restauranter, kaféer, barer, konserter, festivaler og shoppingmuligheter. Det er særlig publivet i Edinburgh som utmerker seg og man finner nesten et uendelig utvalg forskjellige puber å boltre seg i. Edinburgh er også kjent for sitt årlige vertskap av verdens største kulturfestival, The Fringe, som inkluderer utallige opptredener innen stand-up, musikk, teater og musikaler.

J.K. Rowling skrev de første bøkene i Harry Potter-serien i Edinburgh, og kaféen Elephant House hvor Rowling skrev bøkene er verdt et besøk i seg selv. Vær oppmerksom på at det kryr av turister rundt denne kaféen, og at samtlige dovegger er nedskriblet med hilsninger til den populære forfatteren! Det er ikke vanskelig å forstå hvordan Rowling ble inspirert til å finne opp Potter-universet i denne byen; hele bykjernen (Old Town og New Town) står på UNESCOs verdensarvliste. Byen har en fantastisk gjennomført arkitektur, med historie i hvert eneste hjørne. Kjente serverdigheter som man burde få besøkt som både turist og student er Edinburgh Castle, The Royal Mile, Arthurs Seat, Calton Hill, Holyrood Palace, Greyfriars og strandpromenaden i Portobello. I tillegg er ikke Skottlands fantastiske Highlands langt unna hovedstaden, som også er verdt et besøk!

Edinburgh Airport ligger en halvtime unna sentrum, og har gode flyforbindelser hjem til Norge. De fleste studentene velger å bosette seg sentralt i byen, siden det meste da er innenfor gåavstand. Vær oppmerksom på at det kun er The University of Edinburgh som ligger i bykjernen. Likevel finnes det et bra kollektivtilbud med gode buss-, trikk-, og togforbindelser, som sørger for at man kommer seg raskt frem om man velger å bo eller studere litt utenfor sentrum. Som førsteårsstudent på The University of Edinburgh er du garantert bosted, og du har da en rekke muligheter å velge mellom. Du kan velge å bo alene, i kollektiv eller i «halls». Pollock Halls er et meget populært valg blant førsteårsstudenter, hvor 2.000 studenter bor sammen i forskjellige hus som til sammen danner Pollock Halls. Her er du garantert å finne nye venner fra alle verdenskanter!

Universiteter

The University of Edinburgh

The University of Edinburgh et av verdens ledende universiteter og er nylig kåret til verdens 17. beste universitet (QS 2015). Universitetet har gjennom historien stått sentralt i utviklingen av det moderne samfunnet vi kjenner i dag. Her har kjente historiske personer som Charles Darwin, David Hume, Graham Bell og tidligere statsminister Gordon Brown studert. Universitetet er det trejde mest populære universitetet å søke seg til etter Oxford og Cambridge i Storbritannia. Universitetet har et veldig internasjonalt miljø, hvor omtrent en fjerdedel av studentene er internasjonale. Det er også et av Skottlands eldste universiteter (grunnlagt i 1538) og blir derfor betegnet som  et «ancient university» som gir muligheter til å studere MA-grader som går over 4 år. Disse gradene er oftest fleksible, og åpner opp for såkalte «outside courses» (valgfag) hvor man kan velge fag utenfor ditt hovedstudie. Man kan også kombinere to grader («joint degrees») og således få en dobbelgrad innenfor to fagområder.

Universitetet har også et sterkt fokus på utenomfaglige aktiviteter med nesten 250 forskjellige «societies» (studentforeninger) hvor det garantert finnes noe for enhver smak! I tillegg har universitetet Skottlands største treningssenter hvor det tilbys en mengde forskjellige aktiviteter til en studentvennlig pris. På The University of Edinburgh studerer omlag 200 nordmenn, hovedsaklig fagene økonomi, finans, poilitkk/internasjonale relasjoner og juss, men også innenfor andre fagretninger.

Heriot-Watt University

Heriot-Watt University har siden begynnelsen (grunnlagt i 1821) spesialisert seg som et universitet med fokus på tekniske fag og ingeniørlinjer. I dag har de derimot utvidet seg, og har et bredere studietilbud som inkluderer blant annet økonomiske fag, psykologi, ølbrygging og språk. Heriot-Watt har også blitt kjent som en god business-skole, hvor skolens mange nordmenn studerer økonomi, finans og administrasjon. Heriot-Watt har også campuser i

Dubai og Malaysia, hvor man har mulighet til å søke seg på utveksling i løpet av graden.

Edinburgh Napier University

Edinburgh Napier University er et relativt nytt universitet som ble grunnlagt i 1964 og fikk universitetsstatus i 1992. Skolen har rundt 17.000 studenter, hvorav 5.000 er internasjonale studenter. Her tilbys en mengde ulike fag innen blant annet økonomi, ingeniør, IT, psykologi og sport. Dette er en av få plasser i UK hvor man faktisk kan studere «festival management», noe som er perfekt å studere i festivalbyen Edinburgh!

Queen Margaret University

Queen Margaret University (QMU) er også et av Edinburghs nyere og mer moderne universitet, som er noe mindre med rundt 6.000 studenter. QMU tilbyr studier innen helse, drama og kreative fag, media og kommunikasjon, sosiologi, og økonomi og næringsliv. Fysioterapi er en populær linje blant nordmenn på dette universitet. QMU har også et eget campus i Singapore. 

ANSA Edinburgh

ANSA Edinburgh er det nest største lokallaget i UK og arrangerer forskjellige arrangementer i løpet av skoleåret som f.eks. pubquiz, kinokvelder, og bedriftpresentasjoner. Lokallaget samarbeider tett med andre norske og skandinaviske studentorganisasjoner i byen om arrangementene sine. ANSA Edinburgh ønsker deg hjertelig velkommen til byen, og håper at du har lyst til å bli medlem av ANSA og delta på arrangementene!

 

Bannerfoto: Ragnhild Utne