Bristol er en by som ligger sørvest i England og har omtrent 450.000 innbyggere. Bristol er hjem til University of Bristol og University of the West of England (UWE). Her kan du lese mer om byen, studiestedene og lokallaget.

Styrets kontaktinformasjon

E-post: bristol@ansa.no

ANSA Bristol på Facebook

Lokallagsleder

Alvilde Opsahl 

Økonomiansarlig 

Lucy Ossege

Web ansvarlig 

Therese Lunde 

Om Bristol

Bristol er tidligere kåret til Storbritannias beste by å bo i, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor - med 50.000 studenter, utdannelse i verdenstoppen, et yrende natteliv, haugevis av kaféer og restauranter, gode shoppingmuligheter, og en stor kulturscene er byen et fantastisk sted å bo. Byen er stor nok til å ha litt storby-følelse over seg, samtidig som den er liten nok til at det er lett å få oversikt og føle seg hjemme. Bristol har en ganske laidback og kul vibe, med utallige uavhengige butikker, små kaféer, graffitikunstneren Banksys verker rundt omkring i byen, og stadige konserter med alternative, ukjente artister. University of Bristol ligger sentralt i byen, med gangavstand til omtrent alt du måtte ønske å se eller gjøre, noe som gjør det veldig greit å komme seg rundt. Dersom du heller vil ta buss, har byen et godt kollektivtilbud, med egne busser som går der studenter flest oppholder seg. Alt i alt er Bristol en flott by å studere i!

Universiteter

Bristol har to forskjellige universiteter: University of Bristol er en del av Russel Group-universitetene, og har et fokus på mer tradisjonelle fag. University of  the West of England (populært kalt UWE) er et nyere universitet og spesialiserer seg i mer moderne og alternative studieretninger.

University of Bristol har sine røtter helt tilbake til 1876, og er et nasjonalt og internasjonalt anerkjent universitet med svært høyt kvalifiserte forelesere hvor mange også er tilknyttet universitets ulike forskningssentre og gjør egen research. QS World University Ranking rangerer University of Bristol som nr. 29 globalt og nr. 7 i Storbritannia. Valgmulighetene for studieretninger er mange, både for bachelor- og mastergradsstudenter. Du vil ha full tilgang til et mangfoldig og kunnskapsrikt støtteapparat, og som internasjonal student vil tilgangen på støtte være enda større. Ved oppstart i 1876 studerte kun 99 studenter ved universitetet, i dag er tallet på rundt 18 000 – og som student vil en møte mennesker fra alle verdens hjørner. En forlokkende faktor er den høye prosentandelen av studenter som forlater universitetet med en grad i lomma og en fast jobb i nær fremtid etter endt studie.

University of the West of England (UWE) har flere campuser som ligger et lite stykke utenfor bykjernen. UWE er dessuten det største av Bristols to universiteter, med sine om lag 30.000 studenter. Fag som lærerutdanning og eiendoms-management er blant UWEs mest anerkjente fag, som scorer veldig bra på nasjonale rankinger. UWE har et yrende campusliv, med gode sportsmuligheter, flere barer, spisesteder og kaféer.