Brighton er en av de kuleste, mest fargerike byene i Storbritannia. Kjent som uoffisiell “Gay Capitol” av Storbritannia er dette en by hvor man virkelig kan være seg selv. Studentlivet her er livlig, fargerikt og internasjonalt, og det er vanskelig ikke å bli glad i denne litt små-crazy byen.

Styrets kontaktinformasjon

E-post: brighton@ansa.no

ANSA Brighton på Facebook

Lokallagsleder

Linn Mille Rekdal

Økonomiansvarlig

Erik Meidell Steen

Arrangement ansvarlig

Sandra Christin Steidel 

Om Brighton

Etter at toglinjen fra London ble ferdigstilt i 1841 har Brighton vært et populært reisemål for helge- og ferieturer. Byen har et ukontroversielt og kreativt uttrykk, et yrende folkeliv og et hopetall restauranter, kaféer og barer. Her finner man virkelig noe for en hver—alt fra klassiske fish and chips ved seafronten, til et bredt utvalg av vegetarmat. #Funfact 1 er at Brightons MP (Member of Parliament), Caroline Lucas, er den eneste fra partiet The Greens, noe som reflekterer byens politiske ståsted. Byens fotballag Brighton & Hove Albion er også up and coming, altså verdt å følge med på om man er fotballinteressert. 

Byen har mye å by på av kultur, og det er sjelden vanskelig å finne noe å ta seg til. Kjente severdigheter man burde besøke som turist er The Royal Pavilion som ble bygget av King George VI, Brighton Dome, Brighton Marina og Brighton Pier. På sensommeren i 2016 åpnet også den kontroversielle i360 ved seafronten, et utkikkstårn som ble bygget for å tiltrekke seg turister. Det sies at lokalbefolkningen ikke er spesielt begeistret for  attraksjonen, men den er absolutt verdt et besøk dersom man er i byen. I tillegg er det gode bussforbindelser til Seven Sisters County Park som er verdenskjent for dens hvite, stupbratte klipper. 

Brighton byr på gode shoppingmuligheter, alt i gåavstand. I tillegg til de store kjedebutikkene er det et stort utvalg sjarmerende og mer unike butikker i området The Laines. Skulle man ønske å besøke verdensmetropolen London er den i underkant av 1 times togtur unna. Brighton har også gode togforbindelser til Gatwick flyplass som tar i underkant av 30 minutter med tog, som gjør den lett tilgjengelig for reisende. Man kan også ta National Express (buss) til Heathrow som tar om lag 1,5 time.

Brighton byr på gode shoppingmuligheter, alt i gåavstand. I tillegg til store kjedebutikker kan man finne mange sjarmerende, originale butikker i området The Laines. Skulle man derimot ønske å besøke verdensmetropolen London, er denne i underkant av 1times togtur unna. Byen har også gode forbindelser til Gatwick Flyplass, noe som gjør det lett å reise til og fra.

Universiteter

Det finnes to universiteter i Brighton: University of Sussex og University of Brighton. University of Sussex er det universitetet hvor de fleste nordmenn går, og er et mellomstort universitet med om lag 14 000 studenter. Universitetet har ligget jevnt i toppen i Storbritannia de siste 20 årene, og har en svært spennende faglig bredde. Universitetet har et mangfoldig akademisk miljø, og et høyt nivå på undervisningen. Sussex er svært internasjonalt, og har studenter fra over 120 land, samt at en tredjedel av foreleserne er internasjonale. #Funfact 2 er at University of Sussex er det eneste universitetet i Storbritannia som er omringet av en nasjonalpark – South Downs National Park – perfekt om man vil ha en pause i lesingen!

University of Brighton er et større universitet med om lag 27 000 studenter og 2700 ansatte, fordelt på hele fem campuser i Brighton, Eastborne og Hastings. Universitetets røtter går tilbake til 1858 når Brighton School of Arts ble åpnet i the Royal Pavilion, men fikk universitetsstatus først i 1992.

Praktisk info 

Universitetene tilbyr bolig på campus til førsteårsstudenter, og prøver i stor grad å få til housing av internasjonale studenter. University of Sussex har plassert flere og flere av sine studenter i off-campus accomodations, og leier blant annet et hotell i skoleåret 2016/17. Universitetet har hatt stor vekst de senere årene, og har ikke klart å møte den økende etterspørselen. 

Standard på bolig kan man i stor grad velge selv – og om man vil bo på campus eller i byen. Prisklassen ligger rundt 95-150 pund per uke, inklusiv alle utgifter og ukentlig besøk av skolens renholdere. Det er ikke vanskelig å finne bolig privat, men det lønner seg å være ute tidlig, ta kontakt med andre studenter eller agencies som kan hjelpe til med å finne bolig. En ting å være spesielt obs på i Brighton er mugg i husene. Dessverre er boligene her spesielt utsatt for det på grunn av sjøen, men er man obs og tar seg tid til å lete er det fullt mulig å finne bolig med god standard. 

ANSA Brighton 

Lokallaget ble opprettet høsten 2015, og er relativt lite sammenlignet med ANSAs mange andre lokallag. Vi tilbyr en uformell og sosial plattform for nordmenn i Brighton hvor alle er velkomne. Vi ønsker også å kunne stille opp med kunnskap og informasjon til nåværende og potensielle studenter, samt å arrangere kjekke sammenkomster som julemiddag, 17. mai-feiring, vaffelkos og ikke minst ANSA-pils! Det er bare til å følge med på Facebook-siden vår og Instagram (ANSABrighton) for mer info angående våre arrangementer. 

Vi i ANSA Brighton ønsker deg hjertelig velkommen til ANSA Brighton, og håper at du vil trives i denne kule, annerledes byen.