Bournemouth er en kystby på sørkysten av england. Bournemouth er et av de mest populære turistmålene på Englands sørkyst. Her kan du lese mer om byens populære kirporaktor-studie og andre studiemuligheter!

Styrets kontaktinformasjon

E-post: bournemouth@ansa.no

ANSA Bournemouth på Facebook

Lokallagsleder

Benedicte Lundamo Einvik 

Økonomiansvarlig

Marie Almli Luneborg

Arrangement ansvarlig

Andrea Høgnes

Sosiale media ansvarlig

Stian Engvik Fosse

Om Bournemouth

Bournemouth er en kystby på sørkysten av england. Bournemouth er et av de mest populære turistmålene på Englands sørkyst. Den har en fin, lang sandstrand, gode overnattings- og underholdningstilbud, mildt klima og kort vei til Jurassic Coast, landsbygda i Dorset og Hampshire, samt Devon. Denne delen av kystlinjen har det varmeste og tørreste klimaet i England, og flest solskinnsdager.

Universiteter

Til tross for at Bournemouth er en såpass liten by, er det flere universiteter her; Bournemouth University, AECC og Arts University of Bournemouth.

Bournemouth University tilbyr over 200 fag, alt fra regnskap og revisjon til spill og musikkteknologi. Skolen er ganske stor med flere tusen elever og ulike campuser. De har en eget utestedet, Fire Sation, som er for studentene med ulike arrangementer

BU har også begynt å få et ganske godt rykte på seg som universitet. De har rundt 100 aktiviter og sosiale grupper å kunne delta i. De er flinke på å invitere firmaer til skolen som gjesteforelsere som deler kunnskap og nettverk.

Når man starter i 1. klasse har man også PAL-ledere; to studenter fra 2. klasse som har egen "forelesning" en gang i uka for å veilede deg og svare på spørsmål gjennom hele førsteklasse. Dette er veldig bra med tanke på at du har noen å spørre om råd og hjelp fra, som har vært gjennom akkurat det samme som nye studenter skal gjennom. 

AECC

AECC er derimot en liten skole som ligger rett utenfor Bournemouth sentrum. Skolen er en kiropraktorskole med omtrent 500-600 elever på bachelor- og masternivå. Det er også mulig å studere idrettsfag på AECC, men da er det i kombinasjon med Bournemouth University. AECC har et internasjonalt miljø, ca. 40 % er briter mens resten av elevene kommer fra resten av Europa. Det er også en del nordmenn på skolen, med et godt og inkluderende studiemiljø. 

Undervisningen på AECC er lagt opp slik at de første årene består av en del teori, mens det blir mer og mer praksis etter hvert. Det er undervisning både i små og store grupper noe som fører til et veldig godt miljø på skolen, og også et godt forhold til lærerne. Det er også en bar på skolen som er åpen hver dag, som også bidrar til det hyggelige og inkluderende miljøet på skolen.