Bath er en middels stor by med rundt 90.000 innbyggere som ligger i Sommerset, sørvest i England. Byen byr på studiemuligheter på University of Bath og Bath Spa University. Her kan du lese mer om byen, studiestedene og lokallaget.

Styrets kontaktinformasjon

For tiden er det ikke noe aktivt lokallag i Bath, ta kontakt med landsleder i UK dersom du vil starte lokallag

E-post: bath@ansa.no

ANSA Bath på Facebook

 

Om Bath

Bath kjennetegnes som en trygg, avslappet og imøtekommende britisk by. Her finner du alt av fasiliteter, shopping og aktiviteter du forventer å finne i en storby, men uten storbyens mas. Størrelsen på byen gjør Bath til den perfekte studentby. I sentrum er alt innen gåavstand og det er lett å orientere seg. Byen er allikevel såpass stor at du finner ett rikt utvalg av restauranter, puber, cocktailbarer og utesteder, så det finnes noe for enhver smak. Med nesten 25.000 studenter fordelt på byens to universiteter er det ingen tvil om at studentene preger bybildet.

Som student i Bath kan du benytte deg av byens mange aktiviteter og severdigheter. Spekteret er bredt, og strekker seg fra musikk- og kunstfestivaler, til The Roman Baths (derav byens navn) og den kjente bygningsrekken The Royal Crescent. Det finnes mange parker og grøntområder som passer perfekt for piknik hvis solen skulle finne på å titte frem. I den nyere delen av byen er det gode muligheter for shopping i butikker som f.eks. Primark, H&M, Urban Outfitters, Boots, Marks & Spencer og Debenhams. Bath er opptatt av å vedlikeholde byens historie, og har greid å ta godt vare på de eldre husene og koselige bakgatene. Dette gir en unik kombinasjon av både det historiske og moderne Bath.

Byens to universiteter ligger ca. 10-15 min med buss fra sentrum og bussene går til og fra universitetene regelmessig. Hvis du bor i nærheten av sentrum er dette strengt tatt de eneste gangene du vil benytte deg av byens kollektivtilbud. Togstasjonen ligger lett tilgjengelig i sentrum og har gode forbindelser til resten av UK. Det tar 15 min med tog til Bristol og 90 min til London Paddington. Det er både lettest og billigst å fly fra Norge til enten Gatwick, Stansted eller Heathrow, og deretter ta tog til Bath.

University of Bath

University of Bath ligger i idylliske omgivelser på en bakketopp i utkanten av byen. På campus finner du alle skolens fakulteter, i tillegg til et rikt utvalg av kafeer, restauranter og butikker. Det døgnåpne biblioteket er også et populært oppholdssted, spesielt før eksamen. Universitetet har leilighetsgaranti for alle førsteklassinger (undergraduates) og utvekslingsstudenter (gitt at søknad mottas innen gitt frist). University of Bath har en særdeles imøtekommende atmosfære for alle nye studenter med en rekke bli-kjent-aktiviteter og fester de første ukene.

Universitetet tilrettelegger spesielt for en yrkesrettet utdannelse. Dette oppgis av universitetet som en av hovedgrunnene til at skolen ligger helt i toppen akademisk. De ulike fakultetene har god kontakt med næringslivet på globalt og nasjonalt basis, og 60 % av universitetets studenter gjennomfører såkalte placements (arbeidspraksis). På universitetets hjemmeside skilter de med at de har ett av UKs beste og mest veletablerte ”placement schemes”.

Universitetet har et internasjonalt miljø hvor ca. 30 % er internasjonale studenter fra over 100 forskjellige land. Det tilrettelegges for ”extra-curricular activites”, som f.eks. sport, kunst og frivillig arbeid. På campus finner du ett av UK’s beste idrettsfasiliteter, med blant annet treningssenter, svømmehall, løpebane og innen - og utendørs idrettsbaner. I januar 2015 åpnet det nye ”£10 million Centre for the Arts” med blant annet teater, galleri og fremførings – og øvingsstudioer. Mesteparten av disse fasilitetene er gratis for skolens studenter.

For mer informasjon om University of Bath, se: www.bath.ac.uk

Bath Spa University

”Universitetet er ledende når det gjelder kreative fag, og det er hvert fall en av grunnene til at jeg valgte skolen. Og etter hva jeg har opplevd hittil, så stemmer det. Det er veldig mange interessante fag og flinke forelesere! Campus (Newton Park) ligger veldig landlig og fint til, og selve bygningene er veldig fine. Bath skal være en av de tryggeste studentbyene i UK, og det ble hvertfall mamma veldig glad for!” - Daniela Ørvik, norsk utvekslingsstudent ved Bath Spa University 2014.

For mer informasjon om Bath Spa University, se: www.bathspa.ac.uk

ANSA Bath

I ANSA Bath er vi opptatt av at det ikke skal oppstå et lukket norsk miljø hvor man kun omgås nordmenn – vi dro tross alt til England for å oppleve noe litt annerledes og komme ut av komfortsonen vår. Med det sagt mener vi at det også føles betryggende å ha et norsk nettverk i tillegg til internasjonale venner. Hvis hjemlengselen skulle komme snikende er det godt å kunne ha noen norske venner å dele gleden av en melkesjokolade med. ANSA Bath har ett arrangement hver måned, og dette kan være alt fra lunsj/middag til utflukter, julebord og 17. mai-feiring. Vi arrangerer også felles reise for de som måtte ønske å delta på de landsdekkende arrangementene som arrangeres av ANSA UK i andre britiske byer.