Aberystwyth er en historisk markeds- og havneby i Ceredigion i Wales, vest i Storbritannia. Byen har ca. 13.000 innbyggere, og blir oftest omtalt under det kortere (og langt enklere å uttale!) kallenavnet ”Aber”. Aberystwyth University, College of Librarianship Wales og Welsh Agricultural College har til sammen rundt 7000 studenter, som dermed utgjør en stor del av lokalbefolkningen.

Styrets kontaktinformasjon

E-post: aberystwyth@ansa.no

ANSA Aberystwyth på Facebook

Lokallagsleder

Helene Mikalsen Husebø

Økonomiansvarlig

Amalie Haga Gaassand 

Informasjonsansvarlig

Kine Betina Braathen

Om Aberystwyth

Til tross for få innbyggere har byen alt man kan trenge med sine mange caféer, barer, restauranter, butikker. Aberystwyth er faktisk kjent som den byen i Storbritannia med flest barer per innbyggere. Byen har en fantastisk strandpromenade som bare i seg selv gjør byen fantastisk å besøke. Her er fullt mulig å nyte en avslappet dag på stranden, grille mat med venner eller å nyte et bedre måltid på en av byens restauranter.

Universitetet

Universitetet er særlig kjent for sitt fakultet for internasjonal politikk, som ble grunnlagt i 1919. Fakultetet var det første av sin type i verden og mange kjente akademikere som E.H. Carr, Leopold Kohr, Andrew Linklater, Ken Booth, Steve Smith og Michael Cox har studert her. Universitetet har flere campus, men mesteparten av universitetsbyggene ligger en 20 minutters spasertur fra sentrum av byen på toppen av beryktede Penglais Hill. Siden byen er såpass liten er det gåavstand til det aller meste - skulle du allikevel ønske å ta buss koster et busskort for hele skoleåret ikke mer enn ca. 700-800kr. Universitetet ble stiftet i 1872 som University College Wales. Den første lederen av Universitetet var Thomas Charles Edwards og i starten var det kun 26 studenter. Universitets våpenskjold ble laget på 1880-tallet. Våpenskjoldet har to røde drager som symboliserer Wales, og en åpen bok som symboliserer læring.

På begynnelsen av 1990-tallet ekspanderte universitet med fag innenfor juss, matte og botanikk. I dag tilbyr universitet studier innen blant annet kunst, biologi og miljø, IT, lærerstudier, engelsk og kreativ skrivning, europeiske språk, geografi og geovitenskap, historie og walisisk historie, informasjonsstudier, internasjonal politikk, juss og kriminologi, økonomi og administrasjon, matte og fysikk, psykologi, sport og trening, teater, film og TV og walisisk.  Noe for enhver altså!

På spørsmål om hvorfor Aberystwyth er en helt spesiell by er dette svarene fra studenter:

”Universitetet har en It-faktor som jeg føler andre universiteter mangler. Jeg kom hit, var her på besøksdag og alt var bare annerledes.”

”De fleste universiteter i Storbritannia er i folksomme storbyer. Jeg lette etter et sted jeg kunne ha ett 3-årig tilfluktssted.”

”Jeg forelsket meg i stedet allerede første gang jeg var her. Man føler at man er på ferie samtidig som man studerer fordi byen er så utrolig flott!”

”Man kan surfe, grille på stranden, prøve seg på kajakk, se delfiner i horisonten – alt dette har man i umiddelbar nærhet.”

”Det sosiale miljøet her er utrolig bra. Både drikke og resturantbesøk er mye billigere her enn i andre deler av Storbritannia.”

”Jeg liker det sosiale miljøet her. Folk er utrolig hyggelige, jeg fikk venner fort og jeg har lært en del om den Walisiske kulturen.”

”Jeg føler meg trygg her, man kan faktisk gå alene hjem etter en bytur klokka to på natten og ingen vil plage deg.”