Łódź er befolkningsmessig Polens tredje største by med om lag 1 050 000 innbyggere. Byen er hovedsenteret for tekstil- og filmindustrien samt elektronikk- og underholdningsbransjen i Polen. Med sine universiteter, teatre, museer og den verdensberømte filmhøyskolen er Łódź også et viktig akademisk og kulturelt senter. Etter andre verdenskrig ble Łódź Polens uformelle hovedstad frem til gjenoppbyggingen av Warszawa.

Av byens hovedinteresse finner man fabrikkompleksene Księży Młyn (Prestemøllen) og Manufaktura, et stort antall fabrikantresidenser, den representative Piotrkowska-gaten samt flere sakralbygninger. De sistnevnte gjenspeiler kanskje på best måte byens flerkulturelle fortid, hvor polakker, jøder, tyskere og russere levde side om side. Piotrkowska-gaten er den lengste handelsgaten i Europa, og samtidig en av de lengste gågatene på kontinentet.

 

Studere i Łódź 

Det medisinske universitet i Łódź ble opprettet 1. september 2002, ved sammenslåingen av Det medisinske akademi (grunnlagt 1950) og Det militærmedisinske akademi (grunnlagt 1958). Det nye universitetet viderefører de to akademienes historie og tradisjon. Det består av åtte fakulteter og har over 5 300 studenter. Det medisinske universitet i Łódź tilbyr studier på engelsk for utenlandsstudenter i form av medisin 6- og 4-årsprogram, samt 5-årig tannlegeutdannelse.

Styret for skoleåret 2022/2023 er:

  • Leder: Silje B. Solli
  • Nestleder: Madiha D. Tafti
  • Kontaktperson: Vetle Damstuen 
  • Økonomiansvarlig: Henrikke Hognerud Bråten
  • Eventansvarlig: Christine Kolstad
  • Styremedlemmer: Torbjørn Kjærnet, Kristoffer Johansson, Vilde Seip Wold

 

For mer informasjon, bilder eller spørsmål:

Facebook: ANSA Łódź

Email:  Lodz@ansa.no 

Instagram: ansalodz