ANSA Katowice er et av de yngste lokallagene i Polen og ble stiftet høsten 2015. I løpet av skoleåret organiserer vi sammenkomster og kurs for norske studenter i byen.

Katowice er en industriby i Schelesien i Polen. Den er hovedstad i det schlesiske voivodskap og har en befolkning på ca 317 220. Katowice ligger 65 km vest for Krakow.

Katowice er en kjempefin studieby som har mye å tilby, samtidig som den begynner å bli meget populær blant nordmenn, både som studenter og turister.

Studiet i Katowice

The Medical University of Silesia er det største medisinske universitetet i Polen og ble etablert i 1948. Universitetet består av fem avdelinger: School of Medicine i Katowice, School of Medicine med Division of Dentistry i Zabrze, School of Health Care School of Public Health, og School of Pharmacy med Section for Medical Analytics i Sosnowiec.

Det medisinske fakultetet i Katowice holder til i nyoppussede lokaler, og åpnet i fjor et stort og moderne bibliotek midt i sentrum.

Ønsker du mer informasjon ta en titt på universitetets nettsider. Link finner du nederst på siden.

Om ANSA Katowice

Vi i ANSA Katowice ønsker å ivareta de norske studentenes faglige og kulturelle interesser, samt å bygge et godt sosialt samhold mellom studentene. Vi har mange spennende ideer og tanker for skoleåret og vi kommer til å oppdatere våre sosiale medier fortløpende. Følg oss gjerne på instagram og facebook.

Som et av de yngste lokallagene i Polen startet vi opp i 2015, og i løpet av tiden som har gått har vi arrangert følgende sammenkomster og kurser i Katowice:

  • Velkomstmiddag for nye studenter
  • Organsisasjonskurs i samarbeid med landstyret ANSA Polen

Og det kommer mye mer!

Søknadsprosessen

For å søke om studieplass i Katowice må du sende inn en god søknad med alle nødvendige dokumenter direkte til universitetet. Kandidater som tilfredsstiller opptakskravene får tilbud om å møte til en muntlig opptaksprøve. For mer informasjon ta en titt på:

 

2022/2023 - Lokallagstyre

Leder: Amalie Stueland

Nestleder: Shajeel Yousaf Khan

Økonomiansvarlig: Dina Ayad Al-Ali

Kontaktperson: Emma Siegel Khan

Web og informasjonsansvarlig: Shajeel Yousaf Khan

Styremedlem: Mireille Kaboneza

 

 

 

For mer informasjon, bilder eller spørsmål:

Facebook: ANSA Katowice

Instagram: ansakatowice

 

Foto av Pete Piszczek