ANSA Gdansk er et av de yngste lokallagene i Polen og ble startet våren 2014. I løpet av skoleåret organiserer vi sammenkomster og kurs for nordmenn i byen.

Gdansk er en kystby helt nord i Polen og er med sine 460 000 innbyggere den sjette største byen i Polen. Fra 1300-1600 tallet var Gdansk en viktig Hansaby og verftet i byen er kjent for opprettelsen av fagbevegelsen Solidaritet (Solidarność), med tidligere president Lech Walesa i spissen.

I nyere tid har Gdansk vokst sammen med nabobyene Sopot og Gdynia, og blir ofte omtalt som Tri-city. Til sammen bor det godt over en million mennesker i Tri-city og byene utgjør en fin triade med hver sine særpreg. Sopot ligger 20 minutter utenfor sentrum i Gdansk og er for mange Polens sommerhovedstad med sine kritthvite strender og natteliv.

Med en rik historie som strekker seg fra middelalderen til moderne tid, en sjarmerende gamleby og et yrende studentliv er det ikke rart at Gdansk har blitt et populært valg for medisinstudenter.

Studiet i Gdansk

The Medical University of Gdansk er det største universitetet i regionen Pomorskie. Universitetet fikk et helt nytt sykehus i 2012 i forbindelse med EM i fotball som ble avholdt i Polen og Ukraina det året. Det er bygget etter samme filosofi som AHUS og Rikshospitalet i Norge; med en lys gågate gjennom hele sykehuset og toppmoderne avdelinger plassert ut fra hovedkorridoren. Her gjennomfører de alle typer operasjoner, bortsett fra de mest avanserte transplantasjonene. På nåværende tidspunkt bygges det også et helt nytt sykehus som vil stå klart i 2018. 

Studiehverdagen er klasseromsbasert de første to årene. Fra tredje året og oppover tilbringer man gradvis mer tid på sykehusene og det siste året er et rent klinisk år. 

En ny avtale mellom Norge og Polen er satt i stand for å sikre autorisasjon til norske medisinstudenter i Polen. Mer om dette kan du lese om på Legeforeningens nettside.

Det er ca 800 studenter på den engelske medisinske studielinjen og majoriteten av disse kommer fra Sverige.

Om ANSA Gdansk

Vi i ANSA Gdansk ønsker å ivareta de norske utenlandsstudentenes faglige, økonomiske og kulturelle interesser, samt å bygge et godt sosialt samhold mellom studentene. Som et av de yngste lokallagene i Polen startet vi opp i 2014, og i løpet av årene har vi arrangerte følgende sammenkomster og kurs for nordmenn i Gdansk:

 • Velkomstbowling for nye studenter

 • Felles reise til ANSA Krakows vinterleker i Zakopane

 • Suturkurs i samarbeid med MSF Gdansk

 • Juleball i samarbeid med SLF Gdansk

 • ANSAquiz 

 • ANSAblok et buldre-event 

 • PVK kurs

 • ANSAwod et CrossFit-event

 • 17 mai feiring 

Vi har et velkomstbrev til alle våre nye medstudenter som skal gjøre overgangen til Gdansk så enkel og grei som mulig. Ta kontakt dersom du vil få velkomstbrevet tilsendt, kontaktinformasjon finner du i link under. 

 

Søknadsprosessen

Nordisk Inntakskontor og Bjørknes Høyskole representerer Medical University of Gdansk i Norge. Nordisk Inntakskontor tilbyr opptaksprøve i Oslo og Kristiansand og Bjørknes tilbyr opptaksprøve i Oslo.

Dersom man skulle ha noen spørsmål er det bare å ta kontakt. Kontakinformasjon og mer informasjon om søknadsprosessen finner du i link under.

 

Styret for skoleåret 2022/2023 er:

 • Leder: Eli Johnsen  
 • Nestleder: Helene Håberg Allum
 • Økonomiansvarlig: Tesnim Jemai
 • Web og informasjonsansvarlig: Martine Greve og Frida Søstrand Christensen
 • Styremedlemmer: Hildur Helland Vevatne, Amir Suljevic, Karolinka Boksa 

 

For mer informasjon, bilder eller spørsmål:

Facebook: ANSA Gdansk

Email:  Gdansk@ansa.no

Instagram: ansagdansk