Bydgoszcz er Polens åttende største by og er hovedbyen i fylket Kujawsko-Pomorskie. Byen er i stadig utvikling med et voksende skandinavisk miljø.

Bydgoszcz er hovedbyen i fylket Kujawsko-Pomorskie. Byen ligger ca 2 timer fra Gdansk i nord og 2,5 timer fra Poznan i vest. Med sine i overkant 350 000 innbyggere regnes byen for å være middels stor og har flere parker, en påkostet ny opera og en rik historisk bakgrunn. Bysentrum er lite og det er et godt kollektivtilbud med både buss og trikk.

Medisinstudiet i Bydgoszcz 

Nicolaus Copernicus Universitetet, grunnlagt i 1945, er et av de største i Polen med over 30 000 studenter fordelt på 17 fakulteter, hvorav tre er medisinske. Universitetet ligger i byen Torun, en drøy times kjøretur fra Bydgoszcz. Dette kan virke forvirrende, men vi går altså på Collegium Medicum, det medisinske fakultetet i Bydgoszcz – underordnet universitetet i Torun. På Collegium Medicum tilbys det studier innen medisin, farmakologi og andre helsefag som sykepleie og fysioterapi. Som en del av den engelske avdelingen på universitetet studerer vi parallelt med de polske studentene.

Klikk her for mer informasjon om universitetet.

ANSA Bydgoszcz - hvorfor bli medlem?

Som lokallag er vår hovedoppgave å være til stede for medlemmene våre. Vi arrangerer blant annet quiz en gang i måneden, juletrefest, nyttårsball, 17. mai feiring, og har tidligere organisert tur til Krakow. I tillegg vil vi i år arrangere opptil flere sportsturneringer, med blant annet fotball, kanonball og paintball. Så her er det masse som skjer! Vi arbeider for å skape et godt studiemiljø i byen og for å lage en arena der man kan bli kjent med hverandre på tvers av klassetrinnene. Alle kan delta på våre arrangementer, men disse vil være billigere for ANSA medlemmer. Så det lønner seg å være medlem!

Styret for skoleåret 2021/2022 er:

  • Leder: Iben Iversen Skumsrud 
  • Nestleder: Andrea Oddane Stølen 
  • Økonomiansvarlig: Julia Rebecca Ellingsen 
  • Web og informasjonsansvarlig: Maren Sørbøe Langeland 

For mer informasjon, bilder eller spørsmål:

Facebook: ANSA Bydgoszcz

Email: bydgoszcz@ansa.no

Instagram: ansabydgoszcz

 

 

Bannerfoto av Michal