Vi i ANSA Sydney kan hjelpe deg med spørsmål du har om studier, rettigheter, hjelpe deg hvis du kommer i problemer og vi opererer som krisekontakt hvis noen problemer oppstår i våre medlemmers områder. Har du noen spørsmål er det bare å ta kontakt med oss, det er det vi er her for!

Sydney er Australias mest folkerike by med over 4 millioner innbyggere. Sydney har flere hundre strender og bukter hvor du kan bade, sole deg, dykke og snorkle. Man trenger ikke å dra helt til Great Barrier Reef for å møte på skilpadder, fargerike fisker og haier (!!). 

Sydney er delt inn i mange ulike bydeler med noe for enhver smak, og de mest sentrale er alle fulle av kafeer, barer og butikker.

På grunn av de mange universitetene i og rundt Sydney, er Sydney en morsom studentby. Mange spisesteder har gode tilbud hver dag, så man trenger ikke alltid spise nudler! Sydney er en spennende storby og mulighetene er mange for flotte natur- og kulturopplevelser.

Universiteter i Sydney

USYD

University of Sydney ligger i toppen av verdens universitetsrankinger innen mange fakulteter, og er verdenskjent når det kommer til det fantastiske campuset i Camperdown. Ettersom USYD er det eldste universitetet i Australia, så er det mye klassisk arkitektur som den ikoniske Quadrangle som preger mye av USYD sitt image. USYD kan også skryte på seg det største biblioteket på den sørlige halvkule, og har mye nyskapende teknologi samt bygninger. Plassert 10 minutter med buss fra Central, eller 10 min gåavstand til togstasjonen Redfern, ligger USYD lett tilgjengelig i Sydney, samtidig som Camperdown er en egen bydel med store parker og mange idrettsanlegg. Nabobydelen, Newtown, er et populært sted for de som vil prøve mye forskjellig mat fra alle verdens kriker og kroker, eller bare ta en øl etter uni.

UNSW

University of New South Wales er rangert blant de 50 beste universitetene i verden! Med en designrik campus som strekker seg over 280,000 kvadratmeter og over 55,000 studenter får du en innholdsrik studenttilværelse. Det at campus består av ti ulike fakulteter, tilbyr over 200 forskjellige klubber og at du kan kjøpe mat fra hele verden, gir deg en diversifisert og givende opplevelse. Universitetet er i tillegg plassert perfekt for de som ønsker å koble av på stranden etter en lang skoledag. Etter 15 minutters gange befinner du deg ved den kjente stranden Coogee. Her finner du flere ulike havbasseng, parkområde, bbq-muligheter og ikke minst starten på den nydelige coastalwalken som binder Coogee og Bondi sammen. Ønsker du å dra inn til byen er det alltids en buss rundt hjørnet som tar deg dit på kun 20 minutter. Men andre ord, UNSW har den perfekte plasseringen som gir deg den ultimate Australske opplevelsen.

UTS

University of Technology Sydney (UTS) er et ungt universitet som satser hardt på å bli blant de beste i Australia. UTS ligger like ved Central Train Station, som gjør skolen enkel å komme til uansett hvor i byen du bor. UTS har de siste årene fått mange nye bygg, blant annet et tegnet av den kjente arkitekten Frank Gehry. Flere nye bygg er på vei og arbeidet starter i juni 2016.  Like ved UTS ligger Chinatown som er full av billige lunsjsteder med god mat.  UTS har ikke klassisk campus, men bak hovedbygget (Tower Building) finner du Alumni Green, som er en grønn oase midt i byen. De fleste byggene har kafé og noen også bar. UTS har et flust av studentklubber

du kan melde deg inn i, alt fra spillgruppe, dyrevernsgruppe til dykkegruppe. Og til slutt, visste du at Hugh Jackman faktisk gikk på UTS og det var under studiene der han fant ut han ville bli skuespiller?

 

Ønsker du å engasjere deg i ANSA Sydney, kan du delta på valget som vi har på slutten av semesteret. Vi oppfordrer alle til å delta, enten man ønsker å stille til valg eller om man vil bli med å stemme frem gode kandidater. Husk at du kan bruke din stemme til å gjøre ANSA til en enda bedre organisasjon!  

Ikke ANSA medlem? Meld deg inn i dag og gjør studiehverdagen din enda bedre! Bli ANSA Medlem her

Hvis det er noe du lurer på så ta gjerne kontakt på vår Facebook side ANSA Sydney eller på sydney@ansa.no.

Styret i ANSA Sydney

Lokallagsleder

Madelen Jæger

Email: sydney@ansa.no

Nestleder:

Silje Borger

Økonomiansvarlig

Tomas Gustavsen

Informasjonsansvarlig

Mathea Herlofsen

Sofie Meyer

Arrangementsansvarlig

Malin Haug

Ane Sæther

 

Styremedlem

Guro Bonesvoll

 

Kontaktperson for USYD

Madelen Jæger
Mobil: +61 (0) 422 567 596
Email: madelenjaeger@gmail.com

Kontaktperson for UNSW

Marlene Auensen
Mobil: +61 (0) 452 296 994
Email: marleneau@hotmail.com

Kontaktperson for UTS

Malin Haug
Mobil: +61 (0) 449 850 469
Email: malinsog@hotmail.com

Kontaktperson for Macquarie

Elise Haug
Mobil: +61 (0) 422 419 087
Email: elise.haug01@gmail.comFølg lokallaget ANSA Sydney på Facebook-side og Instagram.

 

Foto: Av Taras Vyshnya / Shutterstock