Skal du studere i Brisbane, drømmer om det eller kanskje allerede bor her? Bli kjent med ANSA Brisbane som er et ANSA lokallag i Australia.

Om Brisbane

Brisbane er Queenslands hovedstad og Australias tredje største by med sine 2 millioner innbyggere, men til tross for sine mange innbyggere kan Brisbane betraktes som en relativt liten by, med et bysentrum på kun 2km2. Byens hjerte er et område med glasstårn, kafeer og århundregamle sandsteinfasader som strekker seg sørover til den frodige Botanical Gardens gjemt i svingen av Brisbane River, elva som slynger seg gjennom Brisbane. Byens sentrum er omringet av forsteder som byr på alt fra små koselige kafeer i West End til et yrende uteliv i Fortitude Valley.

ANSA Brisbane

ANSAs formål er å ivareta de norske utenlandsstudentenes faglige, økonomiske, sosiale og kulturelle interesser, samt å skape forståelse for den ressurs utenlandsstudentene representerer i kraft av sin internasjonale erfaring og kompetanse.

Vi i ANSA Brisbane kan hjelpe deg med spørsmål du har om studier, rettigheter, hjelpe deg hvis du kommer i problemer og vi opererer som krisekontakt hvis noen problemer oppstår i våre medlemmers områder. Har du noen spørsmål er det bare å ta kontakt med oss, det er det vi er her for!

ANSA ønsker gjerne å høre fra deg om du har noen ønsker eller forslag til oss. Vil du kontakte oss kan du ta kontakt direkte med noen i styret, sende e-post til brisbane@ansa.no, brisbane@ansa.org.au eller www.facebook.com/ansabrisbane.

ANSA Brisbane har flere arrangementer i løpet av semesteret for de norske studentene. I starten av hvert semester arrangerer vi en fadderuke der det blir mulighet for å utforske Brisbane og bli kjent med nye og gamle studenter. Annenhver torsdag gjennom hele semesteret har vi trivia på Pig'N'Whistle på Riverside. Triviaen blir holdt på engelsk, og alle er hjertelig velkommen til å delta. I tillegg arrangerer vi flere sosiale sammenkomster og drar på turer både i og utenfor Brisbane. Følg med på ANSA Brisbane sin Facebook-side for mer informasjon om de ulike arrangementene. 

ANSA Brisbane på Facebook

 

Styret

Lokallagsleder

Peik Solberg
Mobil: +61 (0) 406 346 337 
Email: peiksol@gmail.com 

Nestleder

Ole Baumann
Mobil:+61 (0) 450 626 582
Email: ole.baumann@live.no

Økonomiansvarlig

Celine Amalie Møller
Mobil:+61 (0) 421 166 090
Email: celineam1999@gmail.com

Informasjonsansvarlig

Aurora Eide Robertsen
Mobil:+61 (0) 449 696 964
Email: auroraeide97@gmail.com

 

Kontaktperson UQ

Celine Amalie Møller
Mobil:+61 (0) 421 166 090
Email: celineam1999@gmail.com

 

Universiteter

University of Queensland (UQ), Queensland University of Technology (QUT) og Griffith University er tre av byens største universiteter og er alle blant Australias beste rangerte universiteter.

UQ har tre campus; Gatton, Ipswich og St. Lucia. Hovedcampuset er St. Lucia med sine 114 hektar og ligger kun 7 km fra hjertet av Brisbane. Campuset ligger rett ved elva, med mange åpne gressletter, en egen regnskog og tre innsjøer. 

QUT har to campus i Brisbane; Gardens Point og Kelvin Grove, og ett i Caboolture, en liten by nord for Brisbane. Gardens Point ligger ved Botanical Garden på bredden av Brisbane River, midt i sentrum av Brisbane. Kelvin Grove ligger rundt 3 km nord for sentrum, en 10 minutters busstur med 'shuttle bussen' som går mellom de to campusene, gratis for alle studenter ved QUT. 

Griffith har tre campus i Brisbane; South Bank, Nathan og Mount Gravatt. South Bank campus, eller Queensland College of Art (QCA) som det også heter er et relativt lite, men veldig koselig campus en 10 minutters gange fra byen og kun noen steinkast unna Southbank City Beach, byens falske strand. Nathan og Mount Gravat campus ligger en 20 minutters kjøretur utenfor byen. De to campusene ligger like ved hverandre og har en rolig atmosfære omringet av tradisjonelt australsk bushlandskap.