Du kan studere internasjonale relasjoner ved mange ulike universiteter i Canada, enten på fransk eller på engelsk.

Om utdanningen

Les om internasjonale relasjoner på ANSAs hovedside om faget.

  • Internasjonale relasjoner i utlandet

Hvor skal jeg studere?

Finn frem til aktuelle skoler og grader ved å bruke den canadiske utdanningsetatens søkemotor: Study in Canada, eller søkemotoren til Association of Universities and Colleges of Canada: AUCC.  Her kan du finne en oversikt over fagtilbudet ved de ulike universitetene for bachelorstudenter, masterstudenter og doktorgradsstudenter.

Norman Paterson School of International Affairs

Norman Paterson School of International Affairs ved Carleton University er det eneste lærestedet i Canada som er akkreditert av APSIA (Association of Universities and Colleges of Canada). Les mer om APSIA på ANSAs hovedside om internasjonale relasjoner og på APSIAs hjemmesider.

NPSIA tilbyr utdanninger for master -og doktorgradsstudenter.

Slik søker du

De fleste canadiske universiteter har søknader tilgjengelig på skolens nettside. Du må søke individuelt på hver og en skole, med unntak av i Ontario hvor det finnes et samordna opptak.  Skolene setter sin egen frist, men som regel er det søknadsfrist i februar/mars.

Ontario

I provinsen Ontario har de et samordna opptak gjennom Ontario Universities Application Center (OUAC). Du kan følge søknaden din underveis ved å logge deg inn på nettsiden. 20 universiteter bruker OUAC, og du kan søke på så mange universiteter du ønsker, men kun 3 program per skole.

For internasjonale studenter er det et søknadsgebyr som gir mulighet til å søke  på tre skoler. For hver skole utover de tre første kommer et ekstragebyr.

Lær fransk

Les mer om muligheten til fransk språkkurs i Canda på ANSAs sider. 

Skolepenger og finansiering

Du må betale for å studere ved universitetene i Canada. Prisene varierer mellom universiteter og provinser. Utdanninger som jus, medisin og MBA er generelt dyrere utdanninger. Les mer om skolepenger på Canada's Higer Education and Career guide.

Lånekassen gir støtte til bachelorutdanning ved lærestedene som er medlem av Association of Universities and Colleges of Canada (AUCC).

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes deg også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Canadiske læresteder krever dokumentasjon på at du kan finansierer utdanningen du planlegger. Du må derfor legge ved en økonomisk garanti når du sender søknad om opptak. Dersom utdanningen du planlegger er støtteberettiget i Lånekassen, kan du søke Lånekassen om økonomisk garanti, kalt foreløpig uttalelse om retten til støtte.

 

Les mer om utdanning i Canada, visum, bolig, bank og lignende på vår hovedside om Canada.

 

Bannerfoto: European Parliament