Over 100 universiteter og høgskoler i Storbritannia tilbyr MBA-utdanning.

Hvordan finne læresteder

Du finner MBA-utdanninger på søkemotorene UCAS og Find-MBA. 

Opptakskrav

Det er som regel krav om 2-3 års arbeidserfaring for å bli vurdert for opptak til MBA-studier. I tillegg må du ha en bachelorgrad. Mange læresteder vil også at søkere skal ha gjennomført opptaksprøven GMATGraduate Management Admissions Test. Det er også vanlig å kreve språktest i engelsk.

Slik søker du

Du søker direkte til universitetene. For opptak vil de fleste læresteder ønske at du stiller til intervju. Ellers er utenomfaglige interesser og aktiviteter, gode karakterer fra tidligere utdanning, sterk faglig motivasjon, referanser og godt resultat på GMAT-testen og/eller språktest avgjørende for opptak.

Agenter

Det finnes flere agenter som samarbeider med britiske universiteter. Ta gjerne kontakt med en eller flere av dem for å få personlig hjelp med søknaden din:

Godkjenning

Det kreves ingen formell godkjenning av utdanningen. Som kvalitetssikring, sjekk om programmet er akkreditert av enten AMBAEQUIS eller AACSB.
Du kan også sjekke rangeringer av MBA-programmer (Financial Times Global MBA Ranking 2014)

Skolepenger

MBA er et av de dyreste programmer du kan velge og skolepenger ligger vanligvis mellom 140 000 og 600 000 kroner per skoleår, avhengig av lærestedet.

Finansiering

Lånekassen gir støtte til utdanninger ved offisielt godkjente læresteder for høyere utdanning i Storbritannia. Merk deg at det finnes en maksgrense for støtte, så det er lurt å sammenligne priser på aktuelle programmer før du velger. Om du ønsker en rimeligere utdanning kan du også vurdere rene mastergrader innen business eller management.