Økonomi- og businesstudier er populære i Storbritannia og kan tas både på bachelor- og masternivå. Tenker du en utdanning som likner Samfunnsøkonomi bør du se etter grader innen Economics.

I UK finnes det mange muligheter for å studere økonomisk-/administrative fag. Kjært barn har mange navn og i Storbritannia finnes det økonomifag under studier som Business,Finance, AdministrationManagementMarketingCommerce og banking.

En bachelorgrad i økonomistudier kan vare fra tre til fire år. En mastergrad kan vare fra ett til to år.

Hvordan finne studium

Du finner bachelor- og mastergrader på søkemotoren UCAS .

Akkrediterte læresteder  

Skal du studere økonomi- og businessfag i Storbritannia, kan det være lurt å velge et lærested som er akkreditert av European Quality Improvement System, EQUIS  og/eller The Association of Advance Collegiate Schools of Business, AACSB.  

Opptakskrav

Du må ha generell studiekompetanse for å bli tatt opp til høyere utdanning i Storbritannia. Karaktersnitt varierer fra lærested til lærested. Engasjement, motivasjon og personlig interesse for faget bør også komme til uttrykk i søknaden. 

Hvordan søke

Du søker gjennom UCAS. Her finner du en veiledning til utfylling av UCAS søknaden. For opptak til mastergrad, skal søknaden sendes direkte til lærestedet.

Agenter

Det finnes flere agenter som samarbeider med enkelte britiske universiteter. Ta gjerne kontakt med en eller flere av dem for å få personlig hjelp med søknaden din:

Skolepenger

Skolepenger ligger vanligvis mellom 120.000 og 350.000 kroner per skoleår, avhengig av skolen.

Finansiering

Lånekassen gir støtte til utdanning ved offisielt godkjente læresteder for høyere utdanning i Storbritannia. Ettårige eller toårige utdanninger (Fdg eller HND) vil ikke bli støttet av Lånekassen. Dette gjelder også toårige grader på bachelornivå. Les mer om hvor mye du kan få i støtte på ANSAs sider om finansiering.