Britiske læresteder har et svært bredt tilbud av utdanninger innen journalistikk og mediefag på bachelor og mastergradsnivå.

Om journalistikkutdanningen

I Storbritannia kan du studere journalistikk og mediefag ved en rekke universiteter og læresteder. Her kan du i tillegg til å studere journalistikk, ta det i kombinasjon med en rekke andre fag, for eksempel mote, sport og andre mediefag. Det finnes også mange studiemuligheter på masternivå.

Her kan du finne akkrediterte kurs av National Council for the Training of Journalists. Denne akkreditering fungerer som en kvalitetssikring av studiene.

  • Journalistikk og mediefag i utvalgte land

Hvor kan jeg studere?

Du kan finne bachelor og mastergrader på UCAS

Opptakskrav

Du må ha generell studiekompetanse for å komme inn på journalistutdanning i Storbritannia. Karaktersnitt varierer fra lærested til lærested. Det kan også være aktuelt med et intervju. Engasjement, motivasjon og personlig interesse for faget bør også komme til uttrykk i søknaden. 

Hvordan søke

Du søker gjennom UCAS. Her finner du en veiledning til utfylling av UCAS søknaden
For opptak til mastergrad, skal søknaden sendes direkte til lærestedet.

Agenter

Det finnes flere agenter som samarbeider med enkelte britiske universiteter. Ta gjerne kontakt med en eller flere av dem for å få personlig hjelp med søknaden din:

Hva er an agent? Les mer på vår informasjonsside om agenter

Godkjenning

Det stilles ingen krav til formell godkjenning av medievitenskaplige utdanninger fra utlandet. Det er opp til arbeidsgiver å vurdere din bakgrunn ved ansettelser. NOKUT kan gi deg en generell godkjenning av studiene.

Skolepenger

Skolepenger ligger vanligvis mellom 100.000 og 250.000 kroner per skoleår, avhengig av skolen.

Finansiering

Lånekassen gir støtte til utdanning ved offisielt godkjente læresteder for høyere utdanning i Storbritannia. Ettårige eller toårige utdanninger (Fdg eller HND) vil ikke bli støttet av Lånekassen. Dette gjelder også toårige grader på bachelornivå.