Vil du studere film i Danmark? Filmutdanning i Danmark har et godt rykte på seg internasjonalt. Likevel er det få norske studenter som utdanner seg innenfor film i Danmark - vil du bli den neste?

Aktuelle læresteder

Den Danske Filmskolen i København er det eneste lærestedet i Danmark som tilbyr en praktisk, flerårig filmutdanning. Skolen tilbyr en 4-årig utdanning innen filmfotografering, instruksjon, klipp/redigering, lydarbeid, produksjon og animasjon. Skolen tilbyr også 4-årige TV-utdanninger, samt en 2-årig manusforfatterutdanning. Opptak til skolen skjer vanligvis annethvert år. Det er normalt sett ingen formelle krav, men du må ha dokumentert talent og arbeidserfaring og/eller kunstnerisk erfaring innenfor film- eller tv-området. På skolens hjemmeside er det en nøye beskrivelse av opptakskrav og opptaksprosedyrer, se Den Danske FilmskolenKøbenhavns Tekniske Skole og Medieskolerne i Viborg tilbyr utdanninger i Film- og TV-produksjon. De har en 5-årig utdanning til Film- og TV- produksjonstekniker og en 2-årig utdanning til film- og TV-assistent. På studiet lærer du å jobbe med film- og tv-opptak som filmfotograf, kameramann, lydtekniker, lystekniker, redigeringstekniker, bildemikser eller produsentassistent, eller en blanding av det hele. Du lærer også å være med på planleggingen av nyhetsinnslag, programmer eller programserier, eller kortfilm, reklamefilm, dokumentarfilm eller spillefilm. Se Københavns Tekniske Skole og Mercantec for mer informasjon.  

Den Europæiske Filmskole (European Film College) i Ebeltoft tilbyr praktiske, kortere kurs innen film og TV, mens Animasjonsværkstedet i Viborg tilbyr kurs innen animasjonsfilm. Se Den Europeiske Filmskole for mer informasjon.

Mer teoretisk filmutdanning, som film og medievitenskap, tilbys ved Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet.

Opptakskrav og søknadsprosess 

Informasjon om opptakskrav finner du på lærestedenes hjemmesider.

Finansiering

Lånekassen gir støtte til utdanning ved offentlig godkjente læresteder for høyere utdanning i Danmark.

Les mer om finansiering fra Lånekassen på ANSA.no.