I Australia kan du studere film på både bachelor- og masternivå.

Om utdanningen

Filmstudier tilbys på både bachelor -og masternivå. Det finnes mange ulike spesialiseringer, for eksempel cinematographyscreen and mediasound and directing og screenwriting. Du vil ofte ha stor frihet til å velge fordypninger og valgfag som du er interessert i, slik at du kan skaffe deg akkurat den kompetansen du ønsker deg.

Hvordan finne aktuelle læresteder

Du kan bruke søkemotorene Study in Australia for å finne ut hvilke læresteder som tilbyr filmstudier. Husk at filmstudier er et bredt felt, og at programmene kan ha ulike betegnelser. Det er derfor lurt å prøve seg fram med ulike søkeord og å bruke god tid på å lese om de ulike programmenes innhold og struktur slik at du er sikker på at du velger det som passer for deg.

Opptakskrav

Opptakskrav varierer mellom de ulike lærestedene. Mange australske universiteter har veiledende poenggrenser for norske søkere som du kan finne på universitetenes nettsider.

For filmstudier kan det være krav om portefølje, arbeidsprøve eller lignende.

Slik søker du

Informasjon om hvordan du søker deg til australske universiteter finner du på hovedsiden om studier i Australia.

Skolepenger og finansering

Du finner informasjon om skolepenger på lærestedets hjemmeside, under international tuition fee. Du kan søke om stipend og lån fra lånekassen til å ta en bachelor og/eller en master i Australia (forkurs støttes ikke).  

Les om hva du kan få i støtte fra Lånekassen.

Du kan søke om støtte fra Lånekassen når du har mottatt «Confirmation of Enrolment» fra lærestedet ditt.

Nyttige lenker