Du kan studere veterinærmedisin på engelsk ved University of Veterinary Medicine i Kosice. Studiet er normert til 6 år og fører frem til tittelen Doctor of Veterinary Medicine (DVM). Du kan også evt. velge å ta de første 1,5 årene ved Nord universitet først.

Opptaksprosedyre til veterinærstudier i Slovakia

Søkere til University of Veterinary Medicine i Kosice må ta en opptaksprøve for å bli vurdert for opptak. Det er forventet at du har kunnskaper på nivå med full fordypning i fagene kjemi og biologi for å klare opptaksprøven, men det er ikke noe formelt krav at disse fagene er på vitnemålet. Prøven kan avlegges i Kosice eller i Oslo (hvis nok kandidater).

 

University of Veterinary Medicine

Nordisk Inntakskontor og Interstudium er norske agenter for skolen, kontakt dem for mere informasjon.

Joint Degree ved Nord universitet i Bodø/University of Veterinary Medicine 

Nord universitet i Bodø har inngått et samarbeid med University of Veterinary Medicine and Pharmacy (UVMF) i Kosice, Slovakia. De tilbyr en Joint Bachelor Degree in Animal Science. Man studerer 1,5 år ved Nord universitet og de siste 1,5 årene ved veterinæruniversitetet i Slovakia. Bachelorgraden tilsvarer de tre første studieårene av veterinærstudiet i Kosice. Etter fullført bachelorgrad er studentene garantert overgang til de tre siste årene av veterinærstudiet ved UVMF hvis ønskelig. 

Opptakskrav er generell studiekompetanse med
Matematikk R1 eller S1+2
Kjemi 1+2
Les mer om studiet her.

Godkjenning

For å praktisere som veterinær i Norge med utenlandsk utdanning må du ha autorisasjon fra Mattilsynet. Hovedkravet for utdanning innen EU/EØS er at man kvalifiserer til godkjenning i landet man har utdanningen fra.
Les mer om godkjenning av veterinærutdanning fra utlandet (Mattilsynet)

Finansiering

Lånekassen gir støtte til utdanning ved offentlig godkjente læresteder for høyere utdanning i Slovakia. 
Les mer om støtte fra Lånekassen www.lanekassen.no

Følg ANSA Veterinær på Facebook!