Du kan studere veterinærmedisin på engelsk ved University of Veterinary Medicine i Kosice. Studiet er normert til 6 år og fører frem til tittelen Doctor of Veterinary Medicine (DVM). Du kan også evt. velge å ta de første 1,5 årene ved Nord universitet først.

Opptaksprosedyre til veterinærstudier i Slovakia

Søkere til University of Veterinary Medicine i Kosice må ta en opptaksprøve for å bli vurdert for opptak. Det er forventet at du har kunnskaper på nivå med full fordypning i fagene kjemi og biologi for å klare opptaksprøven, men det er ikke noe formelt krav at disse fagene er på vitnemålet. Prøven kan avlegges i Kosice eller i Oslo (hvis nok kandidater).

 

University of Veterinary Medicine

Nordisk Inntakskontor og Interstudium er norske agenter for skolen, kontakt dem for mere informasjon.

Joint Degree ved Nord universitet i Bodø/University of Veterinary Medicine 

Nord universitet i Bodø har inngått et samarbeid med University of Veterinary Medicine and Pharmacy (UVMF) i Kosice, Slovakia. De tilbyr en Joint Bachelor Degree in Animal Science. Man studerer 1,5 år ved Nord universitet og de siste 1,5 årene ved veterinæruniversitetet i Slovakia. Bachelorgraden tilsvarer de tre første studieårene av veterinærstudiet i Kosice. Etter fullført bachelorgrad er studentene garantert overgang til de tre siste årene av veterinærstudiet ved UVMF hvis ønskelig. 

Opptakskrav er generell studiekompetanse med
Matematikk R1 eller S1+2
Kjemi 1+2
Les mer om studiet her.

Innpass for utenlandsstudenter på Norges veterinærhøgskole

NMBU utlyser ledige plasser til veterinærstudiet inntil to ganger årlig. Ved eventuelle ledige plasser blir dette kunngjort også på NMBUs nettsider. Søkerne vil bli vurdert i henhold til de studieresultater de har hatt på studiet frem til søketidspunktet.
Les mer om erstatningsstudent hos NMBU

Godkjenning

For å praktisere som veterinær i Norge med utenlandsk utdanning må du ha autorisasjon fra Mattilsynet. Hovedkravet for utdanning innen EU/EØS er at man kvalifiserer til godkjenning i landet man har utdanningen fra.
Les mer om godkjenning av veterinærutdanning fra utlandet (Mattilsynet)

Finansiering

Lånekassen gir støtte til utdanning ved offentlig godkjente læresteder for høyere utdanning i Slovakia. 
Les mer om støtte fra Lånekassen www.lanekassen.no

Følg ANSA Veterinær på Facebook!