I Estland er medisinstudiet et 6-årig profesjonsprogram. Praksis er integrert i studiet, og du vil du kunne godkjennes som lege i Norge etter endt studium.

 Om medisinutdanningen i Estland

Det er kun ett universitet i Estland som tilbyr medisinprogrammet på engelsk. Gjennom studiet vil du ha praksis og møte pasienter. Du vil få undervisning i estisk på studiet, men skolen anbefaler at du lærer deg så mye som mulig i tillegg på egen hånd, for å bedre kommunikasjonen med pasienter.

Aktuelle læresteder

University of Tartu

Opptakskrav 

Du trenger generell studiekompetanse for å kunne søke. Du blir tatt opp med bakgrunn på to ting: motivasjonsbrev, som teller 30 %, og resultat i SAT Subject Test in Biology teller 70%. Merk at SAT Subject er en fagtest, det er altså ikke den vanlige generelle SAT-testen det snakkes om her. Siste test som godtas er resultater fra testen som holdes i begynnelsen av mai.
Datoer for SAT Subject.

 

Slik søker du

Søk online til DreamApply via skolens hjemmeside. Mer informasjon om opptakskrav og søknadsprosess finner du på skolens hjemmeside.

Søknadsfrist

Du kan søke allerede fra januar. Søknadsfristen er i midten av april, husk at du må ha tatt SAT Subject innen begynnelsen av mai (se ovenfor).

Du kan også søke deg inn på det estiske programmet, men da må du kunne estisk flytende. Dette tilbys på samme universitetet, men har litt andre opptakskrav.

Skoleavgift

Ca 12 000 euro per år

Godkjenning

For å jobbe som lege i Norge må du ha autorisasjon fra Helsedirektoratet.

Les mer om autorisasjon på ANSAs hovedside om medisinutdanning i utlandet.

Lær estisk

Du kan få støtte fra Lånekassen til kortere språkkurseller lengre språkkurs for å lære estisk.

Finansiering

ANSAs side om finansiering kan du lese om stipend og lån fra Lånekassen.