I Storbritannia kan du studere kiropraktikk ved Anglo European College of Chiropractic (AECC) i Bournemouth og ved Welsh Institute of Chiropractic, som er en del av University of South Wales. Etter endt utdanning må man gjennomføre en 12 måneders praksis i Norge. Viktig: I forbindelse med at Storbritannia går ut av EU må det fremforhandles nye avtaler for godkjenning av helseutdanninger herfra.

Opptakskrav

Ved Anglo European College of Chiropractic

Studiet er femårig ved Anglo European College of Chiropractic (AECC) i Bournemouth og utdanningen leder til tittelen MSc Chiropractic. Har du snitt på 4 blir du vurdert til å starte på år 0. Har du snitt på 4,5 eller høyere og har Biologi 1 blir du vurdert til å starte på år 1. Ta direkte kontakt med lærestedet for mer informasjon om opptakskrav.

Lånekassen støtter ikke til år 0 i MChiro, kun de fire siste årene av graden (NOKUT godkjenner ikke år 0 i MChiro, og dermed blir dette året ikke støtteberettiget av Lånekassen).

Ved University of South Wales

Studiet er fireårig ved Welsh Institute of Chiropractic ved University of South Wales og utdanningen leder til tittelen MChiro. Ved South Wales må du primært ha biologi og kjemi tilsvarende biologi 2 (3BI) og kjemi 1 (2KJ). Du bør ha rundt 4,5 i karaktersnitt for å komme inn.

Aktuelle søkere kan bli innkalt til intervju. Ofte må du ta TOEFL eller IELTS-test for å bekrefte tilfredstillende engelskkunnskaper.

Slik søker du

Du kan søke direkte til universitetet eller gjennom deres norske representanter:

· Bjørknes Høyskole

· Across the Pond

Du kan søke gjennom UCAS eller gjennom en agent. Hva er en agent? Les mer på vår informasjonsside om agenter
Her finner du en veiledning til utfylling av UCAS søknaden.

Godkjenning

Du trenger autorisasjon fra Helsedirektoratet for å jobbe som kiropraktor i Norge.

Les mer om autorisasjon på ANSAs hovedsider om kiropraktorutdanning i utlandet.

Viktig: I forbindelse med at Storbritannia går ut av EU må det fremforhandles nye avtaler for godkjenning av helseutdanninger herfra.

Skolepenger

Skolepenger ligger mellom 100 000 og 250 000 kroner per år.

Finansiering

Lånekassen gir støtte til kiropraktorutdanningen ved de overnevnte lærestedene. Ettårige eller toårige utdanninger, Foundation Year (Fdg eller HND) vil ikke bli støttet av Lånekassen.