Farmasi er en fire- til femårig utdanning som fører frem til en mastergrad i farmasi (MPharm). Du må deretter ha et års praksis før du får autorisasjon i UK. Viktig: I forbindelse med at Storbritannia går ut av EU må det fremforhandles nye avtaler for godkjenning av helseutdanninger herfra.

Du kan bruke søkemotoren UCAS for å finne studier innen farmasi i Storbritannia.

På Royal Pharmaceutical Society finner du en oversikt over de 26 akkrediterte universiteter som tilbyr farmasiutdanning i UK. Denne akkreditering fungerer som en kvalitetssikring av studiene.

Opptak

I tillegg til generell studiekompetanse må du ofte ha fordypning i kjemi og et annet realfag for å bli tatt opp. Du bør som oftest ha nærmere 5 i gjennomsnittskarakter på vitnemålet. Sjekk direkte kontakt med aktuelle skoler for spesifikk informasjon om fag og karakterkrav.

Søknad

Du søker gjennom UCAS. Her finner du en veiledning til utfylling av UCAS søknaden

Agenter

Det finnes flere agenter som samarbeider med enkelte britiske universiteter. Ta gjerne kontakt med en eller flere av dem for å få personlig hjelp med søknaden din:

Hva er en agent? Les mer på vår informasjonsside om agenter.

Skolepenger

Skolepenger ligger vanligvis mellom 100.000 og 300.000 kroner per skoleår, avhengig av skolen.

Godkjenning

For å praktisere som farmasøyt i Norge med utenlandsk utdanning må du ha autorisasjon fra Helsedirektoratet.

Les om autorisasjon på ANSAs hovedside om farmasøytutdanning i utlandet.

Viktig: I forbindelse med at Storbritannia går ut av EU må det fremforhandles nye avtaler for godkjenning av helseutdanninger herfra.

Finansiering

Lånekassen gir støtte til utdanning ved offisielt godkjente læresteder for høyere utdanning i Storbritannia. Ettårige eller toårige utdanninger (Fdg eller HND) vil ikke bli støttet av Lånekassen.  
Her kan du lese mer om hvor mye du kan få i støtte fra Lånekassen.