Ernæring heter nutrition eller dietetics på engelsk. Det finnes mange bachelorgrader i Storbritannia innen ernæring, og du har mange muligheter for å spesialisere deg innen ernæringsfysiologi på masternivå.

Du kan finne bachelor- og mastergrader på UCAS. Dersom du ønsker å ta en utdanning som likner på klinisk ernæringsfysiolog, må du søke på utdanninger som leder frem til tittelen ”Registered Dietitian”.

På The British Dietetic Association finner du en oversikt over de 14 akkrediterte universiteter som utdanner ernæringsfysiologer. 

Opptakskrav

I tillegg til generell studiekompetanse, settes det som regel krav til fordypning i biologi og et annet realfag, fortrinnsvis kjemi, men dette kan variere fra lærested til lærested. Ta kontakt med skolen for mer informasjon. For opptak til mastergrad, må du ha en relevant bachelorgrad.

Hvordan søke

Du søker gjennom UCAS. Her finner du en veiledning til utfylling av UCAS søknaden.

For opptak til mastergrad, skal søknaden sendes direkte til lærestedet.

Agenter

Det finnes flere agenter som samarbeider med enkelte britiske universiteter. Ta gjerne kontakt med en eller flere av dem for å få personlig hjelp med søknaden din:

Godkjenning

Dersom du har studert til klinisk ernæringsfysiolog, trenger du godkjenning fra det norske helsedirektoratet

Viktig: I forbindelse med at Storbritannia går ut av EU må det fremforhandles nye avtaler for godkjenning av helseutdanninger herfra.