Flere universiteter tilbyr utdanning innen Dans, Drama, Acting, osv. Slike utdanninger faller inn under kategorien Performing Arts og tilbys av både universiteter og konservatorier.

Får å finne studier innen dans i Storbritannia kan du bruke søkemotoren UCAS.

Se også:

Ønsker du jobb i Norge etter endt studium, kan det være lurt å kontakte representanter for bransjen her hjemme og forhøre deg om hvilke læresteder som er mest anerkjent.

  • Dans i utvalgte land

Opptak

Opptakskrav varierer, men de aller fleste institusjonene ønsker at søkerne har noe danseerfaring. Det er vanlig at aktuelle kandidater må stille på audition i Storbritannia som en del av søknadsprosessen. 

Søknad

De fleste lærestedene vil at du skal bruke UCAS-søknaden. Følg vår veiledning til utfylling av UCAS søknad. Du kan ofte søke direkte til private læresteder. Du finner søknadsinformasjon på skolens nettsider.

Agenter

Det finnes flere agenter som samarbeider med enkelte britiske universiteter. Ta gjerne kontakt med en eller flere av dem for å få personlig hjelp med søknaden din:

Hva er en agent? Les mer på vår informasjonsside om agenter.

Skolepenger

Skolepenger ligger vanligvis mellom 100 000 og 250 000 kroner per skoleår, avhengig av skolen.

Finansiering

Husk at læresteder som ikke er offisielt godkjent i Storbritannia, eller ikke tilbyr kurs som er på nivå med høyere utdanning her hjemme, ikke vil bli støttet av Lånekassen. Foundation Year er ikke støttet av Lånekassen. Her kan du lese mer om hvor mye du kan få i støtte fra Lånekassen.