Liker du å uttrykke deg gjennom bevegelser? Har du en danser i magen som ønsker å komme ut? Eller drømmer du om å undervise i dans? Da er kanskje danseutdannelse i Danmark noe for deg. Det finnes både kortere og lengre utdannelser. 

Om utdanningen

Les om danseutdanning i utlandet på ANSAs hovedsider om faget.

  • Dans i utvalgte land

Aktuelle læresteder

  • Statens scenekunstskole - The Danish National School of Performing Arts ligger i København. Skolen retter seg ifølge seg selv mot de profesjonelle teater- og scenekunstmiljøene. Skolen utdanner dansere, koreografer, danseformidlere og danseakkompagnatører. Skolen legger vekt på de kreative, tekniske, musiske og kritiske perspektiver i kunstarten. Utdanningen til danser går over fire år og undervises på engelsk grunnet et svært internasjonalt miljø. Studiene ved skolen er opptaksprøvebasert, og har egne søknadsfrister. Kontakt skolen for informasjon om opptak og søknad.
  • Copenhagen Contemporary Dance School er en privat skole som tilbyr en ettårig forberedende utdannelse i moderne dans, og en spesialisert utdannelse innen samtidsdans (contemporary dans). Kontakt skolen for informasjon om opptak.

Skolepenger og finansiering

Offentlige skoler i Danmark er gratis. Ved private skoler med skolepenger kan du få støtte til dette av Lånekassen dersom skolen er godkjent av den danske Lånekassen, SU.

Les mer om finansiering fra Låneakassen på ANSA.no.

 

Bannerbilde: Rodigro Carvalho