Sør-Korea er mer enn bare K-pop, karaoke og kimchi, og i jungelen av underholdnings- og opplevelsesmulighetene landet har å tilby er det lett å gå seg vill. Derfor har vi satt sammen denne listen over det vi anser som topp 10 aktiviteter å finne på om du skal besøke landet - bestående av både essensielle turistmål og noen mer ukjente perler.

1: Namsan Mountain

Et av Seouls desidert mest populære turistmål er Namsan Mountain, og det er ikke uten grunn; er du heldig med været kan du nemlig se hele Seoul fra toppen av fjellet. Er du sliten av å ha trasket rundt i Seoul i dagevis kan du ta taubanen opp, men vi anbefaler på det sterkeste å ta bena fatt for å få mest ut av opplevelsen!

2: Gyeongdong Market - et mekka for Ginseng og tradisjonell medisin

Geyongdong Market er en ukjent perle i Seoul, og virkelig verdt å besøke for en opplevelse litt utenom det vanlige. Her finner du alt av hva som kan krype og gå, og kimchi og ginseng så langt øyet kan se. Vi anbefaler deg å spise ved en av de mange matbodene på området for å få mest ut av opplevelsen på markedet. 

3: DMZ

DMZ er en interessant opplevelse for de som kjenner historien om Koreas splittelse til Nord- og Sør-Korea, eller en mulighet til å lære om det. På full tur får man opplevd en tunnel bygget av Nord for å invadere Sør, museumsbesøk og selvfølgelig Panmunjeom der det er mulig å krysse grensa til Nord-Korea inne i et bygg. Turen bør bestilles tidlig.

4: The War Memorial of Korea

War Memorial of Korea er en sterk påminnelse om den blodige Koreakrigen. Det er mye og se, både inne i museumsbygget og ute på museumsplassen, så her bør man ta seg god tid. Utstillingen av tanks, fly og våpen som brukt i krigen er en sterk og uvirkelig opplevelse.

5: Cheonggyecheon

Selv om området sies å være mest besøksverdig i perioden november-desember under Seoul Lantern Festival, anbefaler vi en kveldstur langs Cheonggyecheon uansett når på året du besøker Sør-Korea. Gangstien langs elva knytter sammen mange sentrale områder i Seoul, og er en utmerket plass å slappe av, roe ned, eller bare observere nyforelskede par.

6: Noraebang

Et besøk i Sør-Korea er ikke komplett før du har besøkt et noraebang (lit. ‘sangrom’). Finn frem ditt indre sangtalent, og syng deg gjennom natten. Og siden du er i Sør-Korea er K-pop sanger et must!

7: Mat

Mat spiller en helt spesiell rolle i koreansk kultur, og mange som besøker Korea snakker gjerne om maten lenge etter de har kommet hjem på både godt og vondt. I Sør-Korea kan man blant annet nyte gogigui med samgyeopsal (koreansk BBQ), chimek (kylling og øl), pajeon (koreanske pannekaker), bibimbap (risbolle), og hansik (tradisjonell koreansk mat). Med andre ord: listen er lang. Uansett, middag i Korea er ofte en helaftens opplevelse verdt å prøve.

8: Temple stay

Sør-Korea har en lang buddhistisk tradisjon, og man kan få prøve selv ved å delta på et temple stay. Der kan man lære seg ordentlige buddhistiske tradisjoner med bukking, meditasjon og sunmudo (kampsport). Det er en veldig fin opplevelse, og man kan velge å delta fra en halv dag til flere uker.

9: Tema-kafeer

Du har kanskje hørt at det kryr av katte- og hundekaféer i Sør-Korea? Selv kan vi derimot heller anbefale deg å ta turen innom en vaskebjørn- eller sauekafé om du foretrekker å drikke kaffen din i selskap med dyr. Om dyr ikke er helt din ting tilbyr Sør-Korea også andre tema-kaféer slik som for eksempel lego-kafé, mummikafé, eller japansk tegneseriekafé. For spesielt interesserte finnes det også kaféermed sugar gliders (flygeekorn) og skilpadder. Skilpaddene er forresten raske til bens når de er sultne, så her gjelder det å være forsiktig!

10: Fjellturer i Korea

En stor del av koreansk kultur handler om å gå tur i fjellene. Seoul er omringet av 37 fjell, av varierende høyde og vanskelighetsgrad. Om man bruker den lokale appen “Naver maps” er de fleste turstier inkludert med informasjon om lengde og tidsbruk. Man vil møte mange koreanere på veien som gjerne vil snakke med deg, og det er en kjempetrivelig opplevelse!

 

Tekst: Simone Krystad, Evelyn Livermore, Solveig Helene Ruud og Håkon Ruud

Bilder: Christer Ersland, Simone Krystad, Kristiane Krystad, Helene Ruud og Håkon Ruud

Øvrige bilder:

  • Bilde 1: Samantha Yap/ globalcitizensam.asia
  • Bilde 2: KTO/ korea.net
  • Bilde 6: Laetitia Laubscher/ Concreteplayground.com
  • Bilde 7: Visitkorea.or.kr