Selina Egerer Nielsen, 24, tar Bachelor i Internasjonal Markedsføring i Suzhou, Kina. - Jeg har alltid vært veldig fasinert av Kina, både landet og kulturen er så annerledes enn det vi er vandt til og det er veldig spennende. Grunnen til at jeg valgte å studere Internasjonal markedsføring ved BI var i hovedsak fordi det gav meg sjansen til å tilbringe et helt år i utlandet i stedet for bare et semester.

Hvordan synes du du skolen, studiet og undervisningen er?

Skolen jeg studerer ved heter Xi’an Jiaotong-Liverpool University og er en joint venture skole mellom den kinesiske skolen Xi’an Jiaotong University og University of Liverpool i England. Skolen åpnet først i 2006 så fasilitetene er nye og moderne. Det er en fin blanding av internasjonale lærere som snakker bra engelsk. All undervisning foregår på engelsk.

Biblioteket og hovedbygget på Xi’an Jiaotong-Liverpool University.

Hvordan synes du studentmiljøet er?

I år er det første året Norge har et sammarbeid med akkuratt denne skolen så jeg og de fire andre jeg studerer med er derfor de første norske studentene på denne skolen. Det er veldig mange engelske studenter og en del fra andre europeiske land, men flesteparten er kinesiske. Studentmiljøet på skolen er veldig bra! Alle er imøtekomne og det er et hav av klubber og foreninger du kan ta del i.

Hvordan var søknadsprosessen?

I og med at BI har sammarbeid med denne skolen ble det meste ordnet for oss. Vi fikk tilsendt diverse papirer som vi måtte signere og sende tilbake, og fikk god veiledning ang. Hvilke papirer vi måtte ha med etc.

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

Prisnivået i Kina er definitivt ikke som i Norge. Jeg har hørt at leiepriser er litt dyrere i Shanghai enn det er her i Suzhou, men mat og lignende er veldig billig.

Leiligheten vi leier.

Jeg leier en leilighet sammen med to venninner, her har vi 3 soverom, 2 bad, stor stue med spisestue, kjøkken og terasse for den nette sum av 4800 CNY i mnd. Dette er rett i underkant av 6000 NOK som vi deler på 3.

Hva er det beste med å studere i Suzhou?

Det beste ved å studere her er at man er så mye mer sosial. Ikke bare ved tanke på å gå ut å feste i helgene men man drar ut og spiser middag ofte siden det er så billig, og man møter heller folk på kafeer etc. i stedet for hjemme i leiligheten.

Hotpot er en veldig populær matrett i Kina, Både det og Dry pot bør prøves.

Hva er det mest utfordrende ved å være utenlandsstudent i Kina?

Det mest utfordrende ved å studere i Kina må være språket. Vi hadde en del problemer i begynnelsen, men nå vi klarer å gjøre oss ganske bra forstått med det lille vi foreløpig har lært av kinesisk, og oversettelses apper på telefonen.


Hvordan ser en typisk dag ut som student der du er?

En typisk dag i Suzhou er å stå opp og gå på skolen, så dra ut å spise lunsj sammen, sitte litt på skolen å få unna litt skolearbeid. Spise middag sammen, så møtes vi ofte på kveldene og ser en film eller drikker vin. I helgene drar vi ut på barer eller nattklubber.

 

Meg selv på ferie i Hainan som er definert som «Asias Hawaii» 


Vil du anbefale andre å studere ved din skole og hvilke tips ville du gitt nye studenter?

Jeg er personlig veldig fornøyd med denne skolen og vil definitivt anbefale den videre. Tips til nye studenter er å lese nøye igjennom all informasjon man får av skolen og lignende før man kommer hit, og ha kontaktnummeret til skolen slik at man kan få hjelp om man trenger det. De som har ansvaret for oss utenlandsstudenter er kjempe hjelpsomme og man kan spørre dem om hva som helst.

Hva kommer du til å savne mest?

Alt! Det sosiale, den gode maten og de billige prisene!

Fem innsidetips til turister i studiebyen din:

  1. Ha en oversettelses app som fungerer uten internett tilgang for nesten ingen snakker engelsk.
  2. Last ned et kart over byen.
  3. Man MÅ besøke en av de mange kinesiske hagene. Og selvfølgelig gamlebyen.
  4. Finn ut av hva du vil se på forhånd og finn alltid fram adressene til de forskjellige stedene på Kinesisk!
  5. Vær forberedt på at folk stirrer og tar bilder av deg! Dette er ikke noe de gjør for å være frekk men fordi mange av dem har aldri sett en person med hvit hud eller blondt hår før annet enn på tv.

 

Beste ANSA-tips:

Alt av ANSAs arrangement er verd å få med seg! Man møter masse nye folk og får mange nye kontakter. Følg med ANSA Kina her.

Meg selv på ferie i Hainan som er definert som «Asias Hawaii»