Architectural Institute i Praha (ARCHIP) tilbyr en 3-årig bachelorgrad i arkitektur og en toårig mastergrad i Architecture and Urbanism på engelsk.

Architectural Institute in Praha

Architectural Institute in Praha, etablert i 2011, har et meget internasjonalt miljø med nærmere 20 forskjellige nasjonaliteter og kan tilby studier på både bachelor -og masternivå. 

ARCHIP ligger i den historiske bydelen Holesovice i et tidligere trykkeri. Rett på andre siden av elven Vlata finner vi Prahas historiske gamleby. Prahas arkitektur har utviklet seg over tusenvis av år, fra klassisk rundbuestil til moderne og urbane bygninger. Dette gjør Praha til en inspirerende by å studere arkitektur i. Den historiske gamlebyen har stått på UNESCOs verdensarvliste.

Promoteringsfilm av ARCHIP

Bachelor

Du finner en oversikt over fagplanen på ARCHIPs hjemmesider. Her kan du også ta en titt på tidligere bachelorsstudenters prosjektoppgaver .

Master

Du finner en oversikt over fagplanen på ARCHIPs hjemmesider.

Klasseromsundervisning på ARCHIP

Klasseromsundervisning på ARCHIP (Foto: ARCHIP.EU)

ARCHIP og ERASMUS+

ARCHIP er en del av ERASMUS+, som har som formål å jobbe for internasjonalisering gjennom samarbeidsprogrammer mellom universiteter. ARCHIP-studenter kan enten dra på utveksling til en av ARCHIPs partnerinstitusjoner

Opptakskrav og søknadsprosess

Du søker via ARCHIPs opptaksportal.

Søknadsfrist

Opptak foregår i fire runder. Den første runden finner sted i januar, den andre i mai, den tredje i juni og den fjerde i begynnelsen av september. Du finner oppdatert informasjon om søknadsfrister på ARCHIPs hjemmesider. Det er søknadsfristen for EU-borgere som gjelder for norske studenter.

ARCHIP

(Foto: ARCHIP)

Skolepenger

Programmet koster 90 000 CZH i semesteret. Beløpet er det samme for tsjekkiske studenter/EU-studenter og studenter fra utenfor EU. Skolepengene dekker også grunnleggende lærestoff for undervisning, multimedia presentasjoner samt spesiell programvare som brukes under undervisning i arkitekturfaget.

Det dansende huset i Praha er et av byens mest bemerkelsesverdige bygg.

Det dansende huset i Praha er et av byens mest bemerkelsesverdige bygg. (Foto: Christopher Chan)

Finansiering

ARCHIP støttes av Lånekassen. Du kan lese mer om hvor mye du kan få i støtte på deres hjemmesider.

Kontaktperson

Paul DeLave, Director of International Relations/ Studio Instructor
E-mail: paul.delave@archip.eu
Telefon: +420 777 653 118

 

Bannerfoto: Vadim