Da jeg ikke har blitt kontaktet mer enn en gang gjennom mine 2,5 år som kontaktperson, tenkte jeg å skrive litt mer generelt om hvordan det er å være student på University of Kent, gjerne mer spesifikt som jusstudent i Canterbury.
Skrevet av: Frøy Helle.
University of Kent er et middels stort universitet, med hovedcampus i Canterbury (ca en time sør-øst for London). På campuset i Canterbury er alt samlet på et område, på toppen av en ”haug!. På campus har du en fantastisk utsikt over den vakre byen Canterbury er. Arkitekturen på campus er ikke spesielt inspirerende, da det meste er bygget på 60- og 70-tallet, men universitetet driver med kontinuerlig oppussing av bygningene, og for eksempel biblioteket (i midten av Campus) er under massiv restaurering, og den delen som er åpnet til nå er veldig fin.
På UKC er det ca 18 000 studenter, og foruten et stort bibliotek er campuset også fylt med mange forskjellige kaféer og restauranter samt et stort moderne treningssenter. Førsteåret er det vanlig å bo i ’halls’ på campus, der det er forskjellige prisklasser på de forskjellige studentboligene, der prisen reflekterer hva du får (Eliot og Rutherford er nok de minst fine boligene skolen tilbyr, mens Keynes og Turing er blant de nyeste og fineste tilbudene de har)
I Canterbury for øyeblikket er vi ca 40-50 nordmenn, med ca 35 medlemmer i lokallaget vårt ANSA Kent. Lokallaget er et av de mest aktive i UK, og er en fantastisk gjeng med mennesker som du raskt blir knyttet til.
Som jusstudent i Kent kan du forvente deg en tung arbeidsmengde, da alle jusstudier krever mye av deg. Skolen er flinke til oppfølging, og seminarlederne dine er genuint interessert i at du skal klare deg bra gjennom studiene, og har ’office hours’ hvor du kan spørre om ting du eventuelt ikke forstår etter forelesninger og seminarer. Du får også tildelt din egen academic advisor, som følger deg opp gjennom hele studietiden, disse er også der for å hjelpe deg om du skulle trenge det i løpet av studietiden din.
Første og andre året kan du regne med å ha to forelesninger + et seminar per fag i uken, og du har fire fag i semesteret, tredje året kommer det an på hvilke fag du har valgt med tanke på hvor full timeplanen din vil være. For meg har jeg gjennomsnittlig hatt en forelesning og et seminar i uken pr fag i år. Gjennom hele studietiden vil du se at vurderingssituasjonene varierer fra fag til fag, men du vil merke at det nesten ikke finnes fag som er 100% eksamen (slik som er vanlig i Norge), da er det mye mer sannsynlig å ha fag som er 100% ”coursework” som vil si innleveringer av f.eks essays og presentasjoner gjennom året.
Når du skal ut på det private boligmarkedet, vil du merke at Canterbury er ganske nært London, da prisene er høyere enn f. eks langt nord i landet. Standarden på boligene varierer kraftig, og jeg vil anbefale alle å finne bolig tidlig, da du får mer for pengene tidligere (personlig hadde jeg og de jeg skulle bo med funnet huset vårt allerede i november, når vi ikke skulle flytte inn før i September neste år). Som nordmann er det viktig å notere at du kan risikere å måtte betale enten hele eller halve årsleien på forskudd (i løpet av sommeren), da de fleste av oss ikke har tilgang på en engelsk ’guarantor’ (kausjonist). Dette er en utfordring for mange, og krever av og til kreative løsninger for de som ikke enten har så mye penger selv/foreldre som kan legge ut, men det pleier å ordne seg altså!! Det er definitivt noen utleieselskaper som er lettere å ha å gjøre med enn andre, og jeg anbefaler alle å holde seg unna Caxton’s, da de generelt er dårlige til å følge opp student-kundene sine dersom det skulle være noe galt, samtidig som de ikke gir noe slingringsmonn når det kommer til forskuddsbetalingen av leie. Når det kommer til prisnivå på leie, varierer dette kraftig, de billigste rommene betaler gjerne rundt £300-350 i mnd, mens de finere studentboligene fort passerer £550 i mnd (spesielt hvis du er sent ute).
Alt i alt er Canterbury en bra studentby, med et lite og vakkert sentrum. Byen er preget av å ha tre universiteter, og det gjenspeiles i mye studentrabatter i butikker og kaféer, samt mye utesteder som har sin ’studentkveld’ hver sin dag i uken, med billige drinker og andre tilbud. Jeg er umåtelig glad for at jeg valgte å studere i utlandet, og Canterbury med sin lokale sjarm, samt dens nærhet til London (uten å faktisk være i London hele tiden) var perfekt valg for meg. Studieoppholdet mitt har vært veldig bra, takket være ANSA og selvfølgelig ANSA Kent. Studiene har vært tunge, men jeg har fått en massiv mestringsfølelse for hvert år som har gått, og jeg ville ikke vært utfordringene foruten.
Økonomi ved Kingston University

Nå som jeg er halvveis inn i andre året på en bachelor i bedriftsøkonomi ved Kingston University Lon ...
Livet i Edinburgh

Etter 13 års skolegang og ett år på folkehøyskole i Norge kom lysten til å oppleve og se noe nytt. V ...
Internasjonale relasjoner i England

Stedet var ukjent, studiet var ukjent og menneskene var ukjente. Det eneste som var gjenkjennelig va ...
Mastergrad ved Durham University i Storbritannia

Med en tidligere CIA-direktør som foreleser angrer ikke Eivind på at han valgte å ta hele mastergrad ...