Hanna Flood har tatt en bachelor i Theoretical Physics ved Queen Mary University of London. Les mer om hennes erfaring her.

Navn: Hanna Flood 
Alder: 22 
Utdanning/grad: BSc (Hons) Theoretical Physics
Studiested: Queen Mary University of London

Hvorfor valgte du akkurat dette landet og dette studiet?

Først og fremst så ville jeg bare ut! I tillegg har jeg alltid elsket London, så da benyttet jeg like så godt sjansen til å flytte dit. Jeg valgte fysikk da det var faget jeg var mest interessert i på VGS.

Hvordan synes du du skolen, studiet og undervisningen er?

Undervisningen i fysikk ved Queen Mary er veldig fokusert på internasjonal forskning. Mange av professorene jobber i tillegg ved kjente institusjoner som for eksempel HyperKamiokande og ATLAS-prosjektet ved CERN. Det gjør at forelesningene blir mer levende enn de ellers ville ha vært. Jeg skrev for eksempel bacheloroppgaven min om Higgsbosonet og RS-gravitonet i ATLAS-detektoren, og da var det ekstra kult å ha en veileder som jobber der og kan fortelle mye spennende. Studentmiljøet er også veldig bra. London er generelt en by med mye mangfold, så du finner alltid noen du har mye til felles med.

Hvordan var søknadsprosessen? 

Søknadsprosessen var veldig grei, jeg fikk hjelp av en agent som jobber med å rekruttere norske studenter til Storbritannia. Det var veldig greit, men det hadde gått helt fint å gjøre det på egenhånd også. UCAS er veldig oversiktlig.

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

Det er ikke til å legge skjul på at leieprisene i London er ganske dyre, og derfor er det ekstra greit at man har lange ferier hvor man kan dra hjem og jobbe. Prisnivået på alt annet er lavere enn i Norge.

Hva er det beste med å studere i London?

At du finner ALT i London. I tillegg er jeg spesielt fan av å dra på konserter. De fleste artister på turné drar innom London, og billettene er ofte billigere enn hva de ville vært hjemme.

Hva er det mest utfordrende ved å være utenlandsstudent i UK?

Det mest utfordrende for meg har faktisk vært pundkursen. Jeg har betalt skolepenger og leie med en kurs på 13 NOK per GBP, noe som gjør at Lånekassen ikke alltid har strukket til. Jeg har derfor vært avhengig av å jobbe mye i ferier.

Vil du anbefale andre å studere ved din skole og hvilke tips ville du gitt nye studenter?

Hvis du skal studere fysikk vil jeg absolutt anbefale Queen Mary. Undervisningen og hjelpen du får er av høy kvalitet, og du er omringet av folk som virkelig brenner for faget sitt. Mitt tips er at du likevel sjekker ut andre skoler, sender mail til kontaktpersoner ved andre læresteder, og finner universitetet som er rett for akkurat deg. Og hvis du først velger å dra til Storbritannia vil jeg anbefale deg å bli kjent med studenter fra UK. Man blir ikke integrert om man BARE er med folk fra Norge.

Hva kommer du til å savne mest?

Vennene mine, kulturtilbudet i London, restaurantene, pubene, den britiske kulturen (tro det eller ei, den er faktisk ganske fascinerende), og… egentlig alt.

Fem innsidetips til turister i studiebyen din:

  • Sjekk om det skal være noen konserter du ville vært interessert i
  • Ha cash med deg, det er alltid noen kiosker og boder som ikke tar kort
  • Bruk Uber og ikke black cabs, det er mye billigere
  • Bruk alle de fantastiske parkene i London, det finnes helt sikkert en nær deg
  • Ikke dra til de verste turistfellene, det finnes så mange steder som er kulere enn Oxford Street

Beste ANSA-tips:

Bli med på alt ANSA UK arrangerer! Eventene fylles opp raskt, så følg med på Facebook. ANSA London har også mange regelmessige eventer rundt omkring i London. I tillegg burde du selvfølgelig være med på sommerseminaret og generalforsamlingen som avholdes hver sommer!