Carl Fon har tatt bachelor i Business Administration og tar for øyeblikket en master i Applied Economics ved University of Strathclyde i Skottland. Les om hans erfaringer her.

Glasgow er den største byen I Skottland og den tredje største i Storbritannia. Glasgow ligger i den vestlige delen av sentrale Skottland. I selve byen er det omtrent 600 000 innbyggere, det er derimot flere landsbyer som er knyttet til Glasgow og blir referert til City of Glasgow, da øker innbyggerantallet til omtrent 1,1 million. Glasgow er en ”liten” storby med mange hyggelig lokale, men også en bred variasjon av nasjonaliteter og kulturer.

Glasgow tilbyr tre store universiteter, University of Glasgow, University of Strathclyde og Glasgow Caledonian University. University of Glasgow er ett veldig pent og anerkjent universitet som ligger på vestkanten av byen og er ett hyggelig og rolig sted. University of Strathclyde og Caledonian University ligger midt i sentrum av Glasgow. Det er høy standard på universitetene, både når det gjelder det faglige, fasiliteter og ”campus” områdene.

Det er mange nordmenn i Glasgow, spredt på de ulike universitetene, men den høyeste andelen studerer på University of Strathclyde og Glasgow University. Begge disse universitetene har høy akademisk standard og det krever gode karakterer fra videregående. Forelesninger varier, men 2-4 timer med undervisning til hvert fag i uken med gode forelesere og mye selvstudium er også forventet. ANSA gruppen har alltid vært en stor, hyggelig og imøtekommende gruppe med nordmenn. Det er variert valg av studieretning og varighet, alt fra 6 måneder utveksling til det fulle 5 år. Mange bruker Across the Pond eller tilsvarende organisasjoner når søknadene går til Glasgow, som er en lett måte å få hjelp med UCAS som er Storbritannias svar på samordnaopptak. Priser varier veldig fra studie til studie.  

Strathclyde University tilbyr student boliger på skoleområdet, men det finnes også muligheter for diverse student boliger over hele byen. Private leiligheter er det også stor mengde av, så det er derfor ikke vanskelig å finne bolig i Glasgow by. Priser på bolig i Glasgow starter omkring 300 pund i måneden ekskludert regninger. Prisene øker nærmere sentrum, men mulighetene er fortsatt store.

Jeg har nå tatt min undergraduate i Business Adminstration på Strathclyde og har ikke angret på det ett sekund. Derfor har jeg valgt å fortsette på en M.Sc. i Glasgow på samme universitet. I løpet av mine år her har jeg sett mange komme og gå på kort utveksling og 12 måneds mastere og alle jeg har hørt fra har trivdes like mye, hvis ikke mer enn meg. Det er fler som ser tilbake på sin tid her og angrer på at de ikke tilbragte mer tid i Glasgow. Jeg vil derfor, uten tvil, anbefale Glasgow som en god student by som mange burde oppleve.