Sondre Høyeraal Graver har studert ved University of Essex og gir deg her en liten erfaringsrapport fra universitetet i Storbritannia.

University of Essex ligger rett utenfor byen Colchester som er Englands eldste by. Dette er en koselig liten by ca. 1 time utenfor London. Selve universitetet ligger 10 minutter unna med bil fra sentrum, i landlige omgivelser. Det er et par hundre nordmenn ved universitetet, de mest populære studiene for nordmenn er innenfor Essex Business School, Law Department og Psychology.

Universitetet er bygget for en stund siden og bærer preg av dette, men fasilitetene blir bedre og bedre. Essex Business School flytter inn i helt nytt bygg høsten 2015, biblioteket bygges ut og skal være klart høsten 2015. Sportsfasiliteter er det mye av, dessverre er gymmen ganske liten i forhold til antall studenter, men hvis man trener før kl. 15 så er det ikke noe problem. Det er veldig mange ’sports societies’, så man har mange muligheter til å engasjere seg i de sportene man liker. Det er også en stor organisasjon for alle studenter som har mange aktiviteter og ’societies’. Foreleserne er veldig opp og ned som det virker som det er overalt i England. Vi har noen veldig flinke, noen midt på treet, og noen som ikke er like flinke hvor man like så godt kan lese på egenhånd. Det som er positivt er at man har klasser til hvert fag, og da er det rom for diskusjoner og oppklaringer.

Søknadsprosessen ved University of Essex

Søknadsprosessen kan man få hjelp til ved å bruke Across The Pond hvis man synes UCAS er vanskelig. Opptakskrav er vanskelig å si ettersom det varierer fra department til department, men på Essex Business School burde man ha 4,5 eller høyere fra VGS, med mindre man har mye annet å vise til. Det er ca. 2 timer med forelesning og 1 time med klasse hver uke per fag. Studieavgiften avhenger også av studiet, men på Essex Business School er den per nå på £12.000 per år.

Bomulighetene på campus 

De fleste velger å bo på campus det første året, her burde man ta litt forhåndsregler. Towers er mye festing og de eldste byggene. Maltings og Meadows er helt nytt og anbefales. Alt annet er midt på treet. Hvis man velger å bo privat er det flere aktører man kan bruke, Jackson&Co har veldig mange leiligheter/hus, men mange har dessverre kommunikasjonsproblemer med dem ettersom de kun er ute etter profitt. Det koster ca £450 per person hvis man bor to sammen i leilighet.

Kulturelt mangfold - med et godt, norsk miljø 

De fleste jeg studerer med er veldig glad for at de dro ut for å studere. Min totalvurdering er at dette er et bra studiested for å få utforsket forskjellige kulturer, det er veldig mange fra Asia her, og man har et veldig godt norsk miljø hvor det er lett å bli inkludert. Som sagt er det varierende mtp. studier, men kvaliteten er generelt god.