Hilde Kjøllesdal har studert tre år i Manchester i UK. Les og lær av hennes erfaringer her.

Manchester, en liten storby nordvest i England. Dette er etter internasjonal målestokk, for meg som kommer fra en liten by i Norge er det som storby. Samtidig som det er en smeltegryte av nasjonaliteter. Etter tre år i Manchester føler jeg at jeg nå har kontakter over hele verden, samt et utvidet livssyn og kulturell forståelse av mer enn bare den engelske kulturen.

Selve universitet har meget høy faglig standard, med mye individuelt selvstudium. Bygningene er en perfekt blanding av gamle «Harry Potter bygninger» og nye moderne bygninger med tilhørende moderne utstyr for forskning.

Det er mange nordmenn her, noe du fort merker da en hører norsk overalt, dette kan ha en sammenheng med at Across the Pond hjelper til med søknadsprosessen og guider en fint igjennom. Universitet krever gode karakterer fra videregående, og med det gjennomgående høye nivået på undervisningen er det greit å ha studieteknikken inne da det meste er selvstudium med ca 3 timers undervisning per uke per fag.

I Manchester er det leietakers marked, det er derfor ikke vanskelig å finne seg en bolig. Stress ikke selv om du hører noen begynner å snakke om det allerede i desember, det er nok av hus i alle prisklasser igjen helt ut i juli. Prisene ligger på ca £300 pund og oppover i måneden, med ca £50 i regninger for hver person. Der det beste området for studenter er Fallowfield, det er her alt skjer og det er kort veg til universitet.

For min del er jeg meget glad for at jeg dro. Ikke bare har jeg den faglige kunnskapen, men jeg har også fått utfordret språket mitt, kulturforståelsen min og ikke minst fått meg venner fra store deler av verden.